Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ile Kritik Telefon Görüşmesi! Dikkat Çeken Filistin Detayı

İletişim Bakanlığı tarafından aktarılan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

13.07.2021-11:27 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-11:27) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail ile Kritik Telefon Görüşmesi! Dikkat Çeken Filistin Detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği son dakika olarak bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, ikili telefon görüşmesinde Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon görüşmesinde İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog’u göreve başlaması dolayısı ile tebriklerini iletti. Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FİLİSTİN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili ticaretin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen artış gösterdiğini  ve bu potansiyelden faydalanmanın ortak çıkar olduğunu ifade etti. 

Bütün görüş ayrılıklarına rağmen temas ve diyaloğun devam edebilmesine önem verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının BM kararları çerçevesinde iki devletli, kalıcı ve kapsamlı şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğuna dikkat çekerek belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin-İsrail ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerinin müspet mecrada seyretmesine de katkı sağlayacağını ifade etti.

İSRAİL KANADINDAN AÇIKLAMA

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun devam edebilmesi noktasında mutabık kaldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesi hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İsrail Devlet Başkanı Yitzak Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini İsrail'in yeni cumhurbaşkanı olması dolayısı ile tebrik ettiğini dile getirdi.

'MUTABIK KALDIK'

Yapılan telefon görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenliği ve istikrarı için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çektiklerini belirterek İsrail Devlet Başkanı Yitzak Herzog, ''Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için diyalogun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldık.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal