Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan En Net İdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuştu. Köprüye gelen vatandaşların 'idam' sloganlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'masada' diye yanıt verdi.

15.07.2018-22:55 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-23:05)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 temmuz Şehitler Köprüsü’nde öneli açıklamalarda bulundu.

"BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum’’ ifadelerini kullanarak başladı.

"Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayımilliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir" şeklinde konuştu.

"BİZİN İÇİN TARİHE BİR KAYITTIR"

"15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlerle devam etti:

"Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak, ordumuzu bulacak, polisimizi bulacak, güvenlik korucularımızı bulacak. Yeni yönetim sistemiyle, Türkiye'nin tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. 15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüştünü tüm dünyada ispat ettik. İnşallah ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız."

"AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yaptı. "Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bu çevrede, tanklara alkış tutanları, darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy'de, havalimanında tankların arasından çıkıp Bakırköy Belediyesine sığınanları asla unutmuyoruz ve unutmayacağız. Şehit edileceğini bildiği halde darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri, 16 yaşında babasıyla beraber şehadete yürüyen Abdullah Tayyip Olçokları, Gölbaşı'nda bombaların hedefi olan 52 yiğit özel harekat polisimizi asla unutmayacağız’’ şeklinde konuştu.

Köprüye gelen vatandaşlar idam sloganları atınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bunların hepsi müzakere masasında’’ diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal