Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde: Yeni destek paketi hayata geçiyor

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiler için yeni bir kredi desteğinin hayata geçirileceği müjdesini verdi. Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, çiftçilerin her türlü harcama için kullanabileceği, kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacak.

06.01.2023-16:19 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:42) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çiftçilere müjde: Yeni destek paketi hayata geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen  Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuştu. Gündeme dair dikkat çeken açıklamalara yer veren Erdoğan, çiftçiler için yeni bir kredi destek paketinin detaylarından bahsetti. Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, çiftçilerin her türlü harcama için kullanabileceği, kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Toprağı ve çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir

''Toprak asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruyor. Biz de toprağımıza ve çiftçimize sahip çıkmanın öneminin farkındayız. Toprağı ve onu işleyen çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile kurumları birlikte değerlendiriyoruz.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçi Kredi Desteği

Tahıl sevkiyatıyla insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük

Tahıl sevkiyatının sekteye uraması açlık tehdidini ortaya çıkardı. Türkiye olarak yürüttüğümüz tahıl sevkiyatını başlatarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük. 

Sistem bütün olarak geliştirecek adımlar atıyoruz

Politikalarımızı ekosistemi gözeterek oluşturuyoruz.Çiftçiden tüketiciye uzanan aşamanın hiçbir halkasını atlamadan sistem bütün olarak geliştirecek adımlar atıyoruz. Tarım arazilerinin toplulaştırılması ve meraların korunması gibi birçok alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmesini hedefliyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçi Kredi Desteği-1

Çiftçiye 250 bin lira kredi desteği

Çiftçi Destek Kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz.  Çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcama için kullanabilecektir. Gelir elde edemedikleri ihtiyaçlarını rahatla karşılayabilecektir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. 

Türkiye Yüzyılı hazırlıklarını dört yandan ilerletiyoruz

Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını da dört bir koldan yürütüyoruz. Konu üretim olduğunda toprağın bereketi olduğunda bizim için akan sular durur. Bu mücadelede çiftçilerimizden alacağımız destek hayati öneme sahiptir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçi Kredi Desteği-2

Dilinde hayırlı söz olmayanların topunu getirseniz şuradaki buluşmamızın hasılasının yanına bile yaklaşamazlar. Kardeşlerim, çalışmak için dertli olmak lazım. Mücadele etmek için yaşamış olmak lazım. Üretmek için de ter dökmek lazım. Başarı kazanmak için tecrübe ve hazırlık lazım. Tüm bunlar için sarsılmaz bir inanç, çelikten bir irade lazım. Biz üstadın deyimiyle Akrebin kıskacında yoğrula yoğrula Yunus gibi pişe pişe Hacı Bektaş'tan aldığımız ilhamla bir olarak, diri olarak, kardeş olarak bugünlere geldik."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal