Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne video mesaj: İşte açıklamalar…

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Bulgaristan siyaseti ve demokrasisinde önemli bir rol oynayarak Türkiye-Bulgaristan işbirliğine katkılar sağladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hareketin aynı zamanda soydaşların menfaatlerini koruma konusunda da önemli başarılara imza attığını vurguladı.

24.02.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-14:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi'ne video mesaj: İşte açıklamalar…

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı'na gönderdiği video mesajında, Hareket'in mensuplarını hasret ve muhabbetle selamladığını ifade etti. Erdoğan ayrıca, Hareket'in geçmişte Kovid-19 salgını nedeniyle çevrim içi düzenlediği kongreye de video mesaj yoluyla katıldığını hatırlatarak, yeni kurultayın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında Türkiye'de 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yapılacağını hatırlatarak, kampanya dönemindeki yoğun tempodan bahsetti. Erdoğan, fiziksel olarak bulunamasa da kalbinin Hak ve Özgürlükler Hareketi üyeleriyle olduğunu belirterek, Rabb'inin aralarındaki muhabbeti ve dayanışmayı daim kılmasını temenni etti.

Hak ve Özgürlük Hareketi’nin önemi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan ile olan ilişkilerin çok değerli bir müttefik ve güvenilir bir dostluk olduğunu vurgulayarak, "Çok boyutlu meydan okumalarla karşılaştığımız bir dönemde Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinin ilerletilmesine ayrı bir ihtimam gösteriyoruz. Bulgaristan'la münasebetlerimizi her alanda geliştirmenin çabasındayız. Bunun her iki ülkenin de müşterek menfaatine olduğuna inanıyoruz. Elbette bu süreçte iki devlet arasında kurdukları güçlü beşeri köprülerle soydaşlarımız hayati bir rol üstleniyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Bulgaristan için önemine vurgu yaparak, şu ifadede bulundu:

"Hak ve Özgürlükler Hareketinin, Bulgaristan siyasetinin ve demokrasisinin yapı taşlarından biri konumuna gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Hareket, Türkiye-Bulgaristan işbirliğine katkılar sağlarken, soydaşlarımızın menfaatlerinin korunmasında da önemli başarılara imza atmıştır. Yeni seçilecek kadroların bu anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde, seçmenlerin beklentilerini önceleyen, daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla yollarına devam edeceklerine inanıyorum. Kurultay sonucu delegelerin iradesiyle seçilecek başta eş başkanlar olmak üzere partinin çeşitli kademelerinde göreve gelecek tüm kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum."

Davetleri için Hareket'e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bulgaristan'da yaşayan tüm soydaşlarımıza, tüm Hak ve Özgürlükler Hareketi üyelerine ve Bulgar dostlarımıza selamlarımı gönderiyorum." dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal