Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye gözdağı: Kimseden icazet almayız

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen 3. geminin denize indirilişi törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Pençe Kılıç operasyonu hakkında ‘’Kimseden icazet almayız’’ sözlerini kullandı.

26.11.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 26.11.2022-17:23) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye gözdağı: Kimseden icazet almayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen 3. geminin denize indirilişi törenine katıldı. Törende aynı zamanda Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi’nin ilk gemisinin bloğu da kızağa koyulurken, ikinci geminin de sac kesim merasimi yapıldı. Törende yaptığı konuşmada ABD’nin Pençe Kılıç operasyonuyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, terörün her türlüsüne karşı mücadelenin sınırın içinde ve dışında süreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Her damla kanın hesabını soracağız

“Kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar bu insanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını mutlaka misliyle soruyoruz ve soracağız. DEAŞ’la mücadele kisvesi altında bölücü terör örgütünün Suriye uzantısını silaha ve desteğe boğanların da bize sürekli sükunet telkin etmek yerine hesaplarını buna göre yapmalarında fayda görüyoruz. Proje ürünü bir örgüt durumundaki DEAŞ’a karşı sahada göğüs göğüse çarpışan ve bu terör örgütünü bozguna uğratan tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez. Özellikle kendilerine yönelik en küçük bir saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez. Türkiye, terörü kaynağında yok etme stratejisini devam ettirmekte kararlıdır.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Açıklaması

Kimseden icazet almayız

Erdoğan, “Savunma sanayi alanında ulaştığımız seviye sayesinde kimsenin icazetini arama gereği duymadan, hamdolsun müdahil olduğumuz süreçleri kendi irademizle yönetme kabiliyetine sahibiz” ifadelerini de kullandı.

Pakistan ile 5 milyar dolar ticaret hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde kabul ettiği Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Pakistan’ın Türk milletinin gönlünde her zaman özel bir yeri olduğunu anlatan Erdoğan, “1 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimiz istikrarlı şekilde artışını sürdürüyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için gerekli kararlılığa sahibiz. FETÖ terör örgütünün Pakistan’daki yapılanmasına karşı vakitlice alınan önlemler ve bu konudaki desteği için tüm Pakistan makamlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Pakistan Başbakanı Şerif ise, “Hepimiz burada ikinci yuvamızda, Türkiye’deyiz. Artık iş birliğini daha da artırmanın zamanı geldi” diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal