Bakan Kurum Düzce depremi hakkında konuştu: 181 yapımız ağır hasarlı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce depremi nedeniyle hasar gören yapılarda incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, ‘’181 yapımız ağır hasarlı’’ ifadelerini kullandı.

26.11.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 26.11.2022-17:23)

23 Kasım 2022 Çarşamba günü yaşanan 5.9 büyüklüğündeki Düzce depremi sonrasında temizlik ve enkazların kaldırılma çalışmaları devam ediyor. Düzce depremi nedeniyle hasar gören yapılarda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yaptı. 

181 yapımız ağır hasarlı

Bakan Kurum sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

‘’Düzce’de 300 ekibimizle hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. 13.185 binada 39.822 bağımsız bölümü inceledik. 181 yapımız ağır hasarlı! Hepsini hızla yıkacağız. Yerlerine çok daha güvenli ve sağlıklı konutlarımızı inşa edip en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

Bakan Kurum Düzce Depremi

Öte yandan depremin merkez üssü Gölyaka ilçesinde evlerine giremeyen vatandaşlar 3. geceyi de çadırlarda geçirdi. Erhan Elkit, “Depremde 2 kolonumuz koptuğu için başvuru yaptık. Ölüm tehlikesi olduğu için binaya girmiyoruz” dedi.

Ağır hasar gören ve yıkım kararı çıkarılan yapılar için iş makineleri dün öğle saatlerinde Gölyaka ilçesine yaklaşık 10 km mesafedeki Sarıdere köyüne getirildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, ağır hasarlı yapıların yıkımına akşam saatlerinde başlandı. Sarıdere Köyü’ndeki 2 katlı evi hasar gören ve yıkım öncesinde evini boşaltan Mestan Keskin (72) “Bu evi yevmiyelerimle varlıkta değil, yoklukta yaptım. Şimdi zoruma gidiyor. Evin üst bölümlerinde büyük hasar var. Eşimle beraber caminin lojmanına yerleştik” dedi.

Köy camisi için yıkım kararı

Depremde ön kısmı yerle bir olan Sarıdere köyünün camisinin de ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Cami için acil yıkım kararı verilirken, köylüler cuma namazını yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Kurtdüzü Mahallesi’ne giderek buradaki camide kıldı. Gölyaka’ya bağlı Gaziantep Caddesi’nde sarsıntıya dayanamayarak yıkılan bir eğlence merkezinin enkazının kaldırılması için de çalışma başlatıldı.

Maddi hasarı olan esnaf da dükkânlarında temizlik çalışması başlattı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal