Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Bir Anayasayı Tartışmasının Vakti Gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir" açıklaması gündeme oturdu. Anayasa faaliyetleri için Cumhur İttifakı vurgusu ilgi çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasanın içeriğiyle alakalı 2 kırmızı çizgisi olduğu öne sürüldü.

02.02.2021-12:59 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-12:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Bir Anayasayı Tartışmasının Vakti Gelmiştir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün düzenlenen kabine toplantısı akabinde yaptığı açıklama ile aniden gündemi değiştirdi.

Yeni anayasa için faaliyetlere başlanması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında öne çıkan ifadeler:

"Esasen Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'tan beri hep darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim anayasanın ruhuna dercedilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Mecliste sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilci ile başlatılan çalışmalar, CHP'nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef neticeye ulaşamamıştır. Ülkemizin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülüyüz. Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasında "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz." ifadeleri gündemi değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni anayasa çıkışı ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün paylaştığı bir tweet, sürece ilişkin bir mesaj özelliği taşıyordu.

Bakan Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni anayasa vurgusu hepimiz için heyecan verici bir müjdedir. Hukuk reformumuzun temel hedeflerinden biri olan yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı hayata geçirmek; geleceğimize, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras olacaktır" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal