Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Suriye ve S-400 Meselelerini Görüşecek

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, "(Türkiye-Rusya zirvesi) Liderler, kamuoyunda sıklıkla gündem olan S-400'lerin Türk ordusuna teslimatı meselesini de görüşecekler." dedi.

05.04.2019-15:37 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-15:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin  Suriye ve S-400 Meselelerini Görüşecek

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde Suriye konusunun yanı sıra S-400 teslimatı ve enerji projelerinin de masaya yatırılmasının beklendiğini belirtti.

Uşakov, 8 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında Moskova'da düzenlenecek olan görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı.

ANA GÜNDEM SURİYE VE S-400

Söz konusu görüşmede, Suriye meselesinin ana gündemdeki konulardan biri olacağını söyleyen Uşakov, "İki lider uluslararası ve bazı bölgesel konuları görüşecek. Bunların arasında Suriye konusunu ayrı tutuyorum. Ayrıca ABD'nin bazı birliklerini Suriye'den çekeceğine yönelik açıklaması da değerlendirilecek." ifadelerinde bulundu.

Rus S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının da konuşulacağını belirten Uşakov, "Liderler, S-400’lerin Türk ordusuna teslimatını da görüşecekler da." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal