Cumhurbaşkanı Erdoğan rövanşı aldı: Putin Erdoğan’ı ayakta bekledi

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta beklediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Yıllar önce Putin’i ayakta bekleyen Erdoğan, böylelikle rövanşı almış oldu.

17.09.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 17.09.2022-15:53) Cumhurbaşkanı Erdoğan rövanşı aldı: Putin Erdoğan’ı ayakta bekledi

Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede bir çok ülkenin lideriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşme yapacak olan Erdoğan’ın Türkiye Rusya ilişkilerine dair gündemdeki konuları değerlendireceği tahmin ediliyordu. Fakat zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta beklediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Yıllar önce Putin’i ayakta bekleyen Erdoğan, böylelikle rövanşı almış oldu.

Erdoğan Semerkant’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel konuk olarak katıldı. Dün ağaç dikme töreninin ardından "Ebedi Şehir" kompleksine gelen Başkan Erdoğan, komplekste Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etmişti.

Putin Erdoğan'ı bekledi

Putin Erdoğan’ı ayakta bekledi

Putin ile Şanghay zirvesinde bir araya gelen Erdoğan, kongre merkezinde basına kapalı şekilde mevkidaşıyla bir görüşme yaptı. Görüşmenin hemen öncesinde Putin'in Erdoğan'ı beklediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye ile Rusya arasında çok sayıda alanda çalışmalar yürüttüklerini belirten Putin, "Her şeyden önce, (BM Gıda Programı) gıda programının uygulanmasına yaptığınız ve yapmaya devam ettiğiniz katkı için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna tahılının önemli kısmının en yoksul ülkelere gitmesini umuyoruz. Bu, şu ana kadar sağlanamadı." dedi.

Gündemde Akkuyu da vardı

Türkiye’deki Akkuyu Nükleer Santrali hakkında bir açıklama yapan Vladimir Putin, "Türkiye, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor." ifadesini kullandı. Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'yle ilgili çalışmaların sürdüğünü, santraldeki ilk ünitenin 2023'te devreye alınmasını umduklarını belirtti. Putin ayrıca  "Türkiye'nin ŞİÖ üyesi ülkelerle çok iyi ve hızla büyüyen ekonomik bağları olduğunu görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin bu yapıdaki çalışmalarını her şekilde memnuniyetle karşılayacağız." dedi.

Türkiye, Rusya’dan alacağı doğal gazın ödemesinin yüzde 25’ini Rus rublesiyle yapacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal