Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar Günü Taksim'deki Yeni Opera Binasının Temelini Atacak

2017 Şubat'ta yıkımına başlanan Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi binasının yıkım işlemi bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü yeni opera binasının temelini atacak.

09.02.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-11:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar Günü Taksim'deki Yeni Opera Binasının Temelini Atacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Taksim Meydanı’nın simge binalarından bir tanesi olacak olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) temelini atacak.

2017 ŞUBAT'TA BAŞLAYAN YIKIM ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

2008’de kapılarını kapatan ve ardından yıkımı yapılan AKM’nin yerine inşa edilecek olan yeni opera binasının temel atma töreni Pazar günü yapılacak.

2017 senesi Şubat ayında yıkımına girişilen AKM’de hafriyat çalışmaları bitti. Hazırlıkları sona eren ve temel atma törenini bekleyen AKM’nin son durumu havadan kaydedildi. Havadan çekilen görüntülerde törende protokol için hazırlanan dev çadır da dikkatlerden kaçmadı.

DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİ ARASINDA YER ALACAK

AKM’nin yeni binası Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından tasarlandı. 2 bin 500 kişilik opera salonuyla dünyanın en büyük salonları içinde olması beklenen AKM içinde konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ve bunların arasında restoranlarıyla tasarlandı. AKM’nin 365 gün kullanılan yeni kültür mekanı olarak hizmet vermeye başlaması da amaçlanıyor. AKM’nin bütün cephesi içerideki gösterimlerin dışarıda gösterilmesi için büyük bir dev ekran haline getirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal