Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta Ev Sahipliği Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta yeni açılan Türkevi’nde adeta ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli ülkelerin devlet başkanlarını ve bürokrasinin önemli isimlerini Türkevi’nde ağırladı.

23.09.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-14:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta Ev Sahipliği Yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York'ta bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta yeni açılan ve Türk-İslam dünyasında önemli bir yer olacak olan Türkevi’nde adeta ev sahipliği yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEW YORK’TA AÇILAN TÜRKEVİ’NDE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli ülkelerin devlet başkanlarını ve bürokrasinin önemli isimlerini Türkevi’nde ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York'ta son olarak, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile Türkevi’nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha öncede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le New York'taki Türkevi'nde bir araya gelmişti.

FARKLI ÜLKELERİN DEVLET BAŞKANLARI TÜRKEVİ’NDE AĞIRLANDI

Türkevi binası, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı duayla açılmıştı. Erdoğan, binanın açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda'nın da aralarında bulunduğu yabancı ülke temsilcileriyle kesmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KAPIMIZ HERKESE AÇIK MESAJI

Türkevi’nin temeline bıraktığı mektuba da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış sonrasında ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023’e giden süreçte Türkevi binamız uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır. Temeline bırakmış olduğum mektubumda da vurguladığım üzere, binamız Türkiye’nin başarı hikayesinin sembollerinden biri olarak inşallah uzunca bir süre hizmet verecektir. Türkevi, sunduğu imkanlarla BM’in ve üye ülkelerin faaliyetlerine hizmet vermeye hazırdır. Ülkemizde de sık sık tekrarladığım bir atasözünü sizlerle burada paylaşmak istiyorum; Atalarımız ‘Şerefü`l-mekân bi`l-mekîn’ yani ‘bir mekana şeref katan oradaki insanlardır’ diyor. Türkevi’nin içinde yaşayacak, çalışacak, ziyarete gelecek insanların samimiyetle sahiplenmesiyle, kullanmasıyla, hakkını vermesiyle arzu ettiğimiz konumuna geleceğini düşünüyorum. İşte bunun için Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunun altını tekrar çiziyorum’ diyerek buranın herkese açık olduğunu dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal