Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne Diyor Ziya Gökalp; Minareler Süngü, Kubbeler Miğfer; Camiler Kışlamız, Müminler Asker

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzun Mehmet Camii'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir müjdenin daha verileceğini ifade etti.

04.06.2021-14:43 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-15:50) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne Diyor Ziya Gökalp; Minareler Süngü, Kubbeler Miğfer; Camiler Kışlamız, Müminler Asker

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Zonguldak Uzun Mehmet Camii açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Camimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeri ve mimarisiyle şehrimize yakışır bu güzel camiyi inşa eden Hasan Gürsoy Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. Caminin inşasında emeği geçen mimarından işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması önemli ve anlamlıdır. Çamlıca'da inşa ettiğimiz camimiz nesiller boyunca milletimizi gururlandıracaktır. Geçtiğimiz hafta Taksim'de açılışını yaptığımız camimiz de medeniyetimizin mührü olarak hizmet verecektir. Bugün de Uzun Mehmet Camii'ni de aynı duygularla açıyoruz.''

BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Malazgirt'ten 15 Temmuz'a kadar geçen 1000 yıla yakın süreçte çağlar değişse de kullanılan araçların niteliği değişmiyor. Rengi şehitlerimizi kanından alan bayrağımıza tahammül edemeyenler milletimizin birliğine beraberliğine saldırmaya başladılar. Bunun için kardeşlerimizi pekiştirdiğimiz yerler olan camilerimizi hedef almaktan çekinmiyorlar. Birliğimizi bozamayacaklar. Ezandan rahatsız olanlar milletin birliğine saldırıyor. Milletimiz fitnelerin hiçbirine geçit vermedi. Tüm zorluklara karşı birbirimize sıkıca sarılmalıyız. Uzun Mehmet Camii’nde günde 5 vakit okunacak ezanların, kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Şehirlerimize kazandırdığımız her bir caminin ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olduğuna inanıyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından ''Asker Duası'' şiirini vatandaşa kısaca okudu. 

CAMİLER KIŞLAMIZ, MÜMİNLER ASKER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ne diyor Ziya Gökalp; minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker. Bu ilahi ordu, dinimi bekler. Allah-u Ekber,  Allah-u Ekber…''

BİR MÜJDE DAHA OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Karadeniz Ereğlisi'nden de bir müjdemiz olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Emlak Konut Genel Müdürlüğünce yapımına 2019 yılının Eylül ayında başlanan Zonguldak Uzun Mehmet Camii, 12 bin metrekare alana inşa edildi. Geleneksel mimarinin en özel örneklerinin sergilendiği ve ince işçiliğiyle dikkat çeken camide 6 bin kişilik kapalı ve 7 bin 500 kişilik açık alan bulunuyor.'' diye konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde devam etti.

ÖZEL İŞÇİLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Camide toplamda 22 kubbenin bulunduğu ve her birinde 3 şerefe bulunan 71 metre uzunluğunda 4 adet minare inşa edildi. Caminin ana kapısının ise sedef işlemeli kündekâri sistemi ile yapıldığı, kapının yapımı 1 senede tamamlandı. Camide dış cephe kaplamasında taraklı Ünye taşı, iç cephe kaplamada ise honlu Ünye taşı kullanıldı. Uzun Mehmet Camii için özel olarak tasarlanan çiniler İznik’te üretilirken caminin halısı ise özel olarak Manisa’da özel işçilikle dokundu.

Uzun Mehmet Camii, bölgedeki otopark ihtiyacına da cevap verecek şekilde inşa edilmiştir. Camiyi ziyaret vatandaşların kullanımı için 200 araçlık otoparkta yapıldı. Kadınlar için ise ayrılan ibadet alanlarının yanı sıra bebek bakım odası da bulunan camide ayrıca bir de ahşap çay evi yer alıyor camide.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal