Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile Görüştü

Almanya - Türkiye arasında kritik diplomatik görüşme! Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir görüşme gerçekleştirdi.

06.10.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-15:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Lideri Angela Merkel ile bir video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Bu bilgi İletişim Başkanlığından aktarıldı.

Başkanlığın raporuna göre, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerinin masaya yatırıldığı video konferans görüşmesinde, Doğu Akdeniz ve Libya’daki süreç ve Azerbaycan-Ermenistan sorunu değerlendirildi.

AB LİDERLER ZİRVESİ SORUN ÇÖZÜCÜ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede, AB Liderler Zirvesi bildirisinin sorun çözücü olmaktan yoksun olduğunu söyledi.

Türkiye’nin iyi niyetli tavrına rağmen AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin baskı ve şantajlarına boyun büktüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın büyük çıkarlarının birkaç Birlik üyesinin küçük çıkarlarına feda edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERİLİMİNE ÇÖZÜM

Azerbaycan’ın Ermenistan meselesinin çözülmesi için BM kararlarının hayata geçirilmesi ve uluslararası hukukun gereğinin yapılması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’da sahada sağlanan sükunet sayesinde ortaya çıkan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında, görüşme esnasında, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal