Şansölye Merkel'den Karabağ Açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dağlık Karabağ'da taraflara çatışmaların durdurulması çağrısı yaptı. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Demmer, Merkel’in çatışmaların devam etmesi ve kurbanların sayısının artması nedeniyle duyduğu endişeyi dile getirdi.

05.10.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-10:58) Şansölye Merkel'den Karabağ Açıklaması

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer yaptığı açıklamada, Şansölye Merkel’in dün telefonda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü aktardı.Demmer, görüşmenin merkezinde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ meselesinin yer aldığı bilgisini paylaşarak, Merkel’in çatışmaların devam etmesi ve kurbanların sayısının artması nedeniyle endişesini dile getirdi.

Merkel, tüm tarafların derhal çatışmaları durdurması ve müzakerelere başlanması gerektiğini net ifadelerle açıkladı.  Demmer ayrıca; Merkel'in Minsk Grubu eş başkanlarının 1 Ekim'de yaptıkları açıklamayı da desteklediğini kaydetmesi Almanya'nın da tarafını seçtiğini gösterdi.

Dağlık Karabağ, hukuken Azerbaycan sınırları içerisinde yer alıyor ancak Ermenistan işgali altında bulunuyor. Ermenistan, Dağlık Karabağ'ın yanı sıra Laçın, Hocavend, Kelbecer, Ağdere, Ağdam, Cebrayıl, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan gibi Azerbaycan bölgelerini de işgal altında tutmaya devam ediyor.

Bişkek Protokolü'nün imzalanmasından bugüne kadar geçen 25 yılda yaşanan çatışmalarda, Ermeniler net rakam vermesede Azerbaycan şehit olan asker sayısını net olarak paylaşmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal