Cumhurbaşkanı Erdoğan Lafarge Skandalı İçin Daha Önce AB'ye Uyarı Yapmış!

Dünyanın gündemine oturan Lafarge rezaleti, Fransa tarafından terör örgütü DEAŞ’a verilen desteği ortaya sermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

15.09.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-13:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan Lafarge Skandalı İçin Daha Önce AB'ye Uyarı Yapmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmeler yaparak, ‘Daha önce Avrupa Birliği üye ülke ve liderleri ile yaptığım görüşmelerde defalarca bunu dile getirdim ancak bunun hep kulak ardı edildi’ ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını gerçekleştireceği Türkevi'nin yeni binasında, 19 Eylül tarihinde BM Genel Kurulu’nda bulunacağı ABD'deki temaslarını değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı ABD ziyaretinden önce kurmaylarıyla toplantı gerçekleştirerek ziyareti ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Erdoğan'ın ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretteki gündeminde 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü baz alınarak BM'de reform yapılması ve düzensiz göç yer alacak.

ERDOĞAN’IN BM GENEL KURULUNDA ÖNEMLİ MESAJLAR VERMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmada göç, iklim değişikliği, terör gibi konular yer alacak. Erdoğan, belirlenen bu başlıklar altında dünya liderlerine mesajlar verecek. Bunun yanı sıra Erdoğan, BM ziyareti esnasındaki ikili görüşmelerinde liderlere 'Daha adil bir dünya mümkün' kitabını hediye edecek.

LAFARGE’I İLK KEZ ERDOĞAN DİLE GETİRMİŞTİ

Fransız firması Lafarge'ın terör örgütüne destek verdiği iddialarını ilk kez Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında , ‘Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Mikserler kimin? Lafarge. Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. Bu tünellerin içinden değişik yerlere giden yaşam alanları var. Bütün bunlar ortadayken batı bize hala neyin hesabını soruyor?’ ifadelerini kullanmıştı.

DEFALARCA SÖYLEDİM HEP KULAK ARDI EDİLDİ

Fransa Yargıtay'ının geçen hafta vermiş olduğu karara ilişkin Erdoğan, Lafarge'nin DEAŞ'a rüşvet verdiğini, bununla beraber terörü finanse ettiğini daha önce Avrupa Birliği üye ülke liderleri ile yaptığı görüşmelerde defalarca dile getirdiğini ancak bunun hep kulak ardı edildiğini anlattı. Erdoğan ‘Fransa Yüksek Mahkemesi tarafından konunun belgelenmiş olması önemli bir konu’ şeklinde konuşmuştu.

Bununla birlikte Erdoğan, Manhattan'da yapılan yeni Türkevi binasından kurmaylarına övgü ile bahsetti. Erdoğan, Türk motifleri taşımakta olan lale şeklinde göğe yükselerek 20 bin metrekare alana sahip olan 35 katlı Türkevi'nin BM binasına yakınlığı ve konumu sebebiyle de Türk diplomasisine ciddi katkı yapacağını belirtti. Cumhurbaşkanı, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği son toplantıda Fransa yargısının Lafarge kararına ilişkin değerlendirmeler de yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal