Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Marmara Otoyolu'nun Tüm Bölümlerini Tamamlamış Bulunuyoruz

Yapımına 2013 yılında başlanan Kuzey Marmara Otoyolunun son bölümü olan Hasdal-Habipler Kavşağı da trafiğe açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açılışını yaptığı Hasdal-Habipler-Başakşehir otoyolu tamamlandı.

21.05.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-12:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Marmara Otoyolu'nun Tüm Bölümlerini Tamamlamış Bulunuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun son bölümü olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılış töreninde konuştu. Açılış yapan Erdoğan, birçok konuya değindi. Erdoğan, 'Açılışını yaptığımız kısımlarla birlikte toplam yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu kesim, ileride inşası planlanan 3 katlı büyük İstanbul tünelinin de bağlantısını teşkil edecektir' diyerek İstanbul tünelinin de müjdesini verdi. 

'MARMARA BÖLGEMİZİ ÇEPEÇEVRE OTOYOLLA KUŞATMIŞ OLACAĞIZ'

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kuzey Marmara Otoyolu'nun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyoruz. Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız. Açılışını yaptığımız kısımlarla birlikte toplam yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu kesim, ileride inşası planlanan 3 katlı büyük İstanbul tünelinin de bağlantısını teşkil edecektir. Salgın döneminde projelerimize ara vermedi, milletimizin hizmetine verdik.

Ülkelerin çoğu sadece finans sektörünü ayakta tutmaya çalışırken, biz 10 milyonlarca insanımızı doğrudan destekleyen programlarla hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık' ifadelerini kullandı. 

KUZEY MARMARA OTOYOLU GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Çatalca-Fatih arası otoyol geçiş ücreti 31 TL,

Kurnaköy-Sevindikli Kuzey otoyol geçiş ücreti  71,50 TL olarak belirlendi.


'KANAL İSTANBUL ÜLKEMİZ İÇİN İFTİHAR TABLOSU OLACAK'

Konuşmasında Kanal İstanbul Projesine de değinen Erdoğan, 'Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır.

Silüeti yavaş yavaş ortaya çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü şimdiden gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır' dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal