Basın Kartı Yönetmenliğinde Değişiklik Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle basın kartı verme ve iptal şartları yeniden belirlendi.

21.05.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-11:22) Basın Kartı Yönetmenliğinde Değişiklik Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi Twitter hesabı üzerinden 'Basın Yönetmenliğindeki Değişiklik' kararını açıklayarak şu sözleri ekledi:

'Basın Yönetmeliğindeki Eğitim Gazetede yayınlandı. Terör ve şiddet propagandası yapan basın kartının arkasına sığınmalarının önüne geçen maddeler güçlendirildi. Söz verdiğimiz gibi basın kartının saygınlığını artırmayı sürdüreceğiz.'


Yeni düzenlemeyle, 'Basın Kartı' verilecek kişilerde aranan şartlara, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üyesi olmak veya yardım etmekten hüküm giymemiş olmak' ibaresi eklendi.

Düzenlemede yapılan diğer değişiklikler şöyle:

Taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlar sergilemek suretiyle basın meslek onurunu zedeleyecek şekilde faaliyette bulunması, şiddet ve terörü özendirecek, her türlü örgüt suçları ile mücadeleyi etkisiz kılacak içerik oluşturması, suça tahrik veya teşvik edecek ve suç ile mücadeleyi etkisiz kılacak faaliyetlerde bulunması hallerinde komisyon tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda, bu kişilerin sürekli nitelikte basın kartlarının iptaline karar verilebilir. Komisyon tarafından verilen iptal kararları Başkanın onayı ile derhal uygulanır.

6’ncı maddenin birinci fıkrasının (c), (ç), (d), (e) ve (f) bentlerine aykırılığın oluşması halinde sürekli nitelikte basın kartı, Başkanlığın teklifi üzerine Komisyonca iptal edilir.








DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal