Cumhurbaşkanı Erdoğan komşunun dilinden düşmüyor: Yunanistan için sırada ne var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius Zirvesi’ndeki yoğun diploması trafiği sonrası Yunanistan’ın gündeminden düşmüyor. Yunan basını Erdoğan ile ilgili ‘’Erdoğan, Vilnius'un mutlak galibi. Peki Yunanistan için sırada ne var?" başlıklı bir haber yayımladı. İşte detaylar...

13.07.2023-09:44 - (Son Güncelleme: 13.07.2023-17:23)

Litvanya’nın Vilnius şehrinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ndeki yoğun diplomasi trafiğiyle dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşu basınının manşetlerini süsledi. 

Yunanistan için sırada ne var?

Akşam’ın haberine  göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilgi gösteren ülkelerin başında ise Yunanistan geliyordu. Zirvenin ardından Yunan basını "Erdoğan, Vilnius'un mutlak galibi. Peki Yunanistan için sırada ne var?" başlıklı bir haber yayımladı.

Erdoğan'ın en doğru hamlelerini analiz eden Yunan gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle ABD lideri Joe Biden ile yapmış olduğu görüşmenin çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bunun yanı sıra haberde İsveç'in aylardır beklediği güzel haberin de Erdoğan sayesinde verildiğine dikkat çekildi.

Yunanistan'a göre bir diğer önemli gündem maddesi F-16'lar. Her ne kadar bunun Yunanistan için bir tehdit olduğu iddia edilse de aynı zamanda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in de gerekli yerlerden gerekli yardımı aldığından bahsedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan

Basit bir dalgalanma mı yoksa tsunami mi?

Erdoğan'ın hamlelerinin Yunanistan için ne anlama gelebileceğini düşünen Yunan gazetesi, "Yaşananların Yunanistan'a etkisinin basit bir dalgalanma mı yoksa tsunami mi olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

O iddiaları yıktı

Bir başka Yunan gazetesi olan Ta Nea da 'NATO Zirvesi'nin kahramanı Türk cumhurbaşkanıdır' başlıklı bir haber yayımladı.

Erdoğan'ın hedeflerinin peşinde koşan bir usta olduğuna dikkat çeken gazete, Erdoğan'ın 'Türkiye jeopolitik ve kültürel olarak Batı'dan uzaklaşıp yozlaşacak' iddialarını yıktığını ifade etti.

Gazetenin bir diğer dikkat çektiği nokta ise Erdoğan'ın sonbaharda Yunanistan'a yapacağı ziyaret. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısına iştirak edeceği ifade ediliyor.

Öte yandan İsveç'in Türkiye'nin şartlarını yerine getiremeye çalıştığından bahseden gazete, "İsveç şimdiden anayasasını ve mevzuatını değiştirdi. PKK ve terörle mücadele iş birliğini önemli ölçüde genişletti ve Türkiye'ye silah ihracatına yeniden başladı" dedi.

Vizesiz ziyareti sağlamaya oldukça kararlı

"Hatta ve hatta İsveç terörle mücadele bir yol haritası kurmayı kabul etti" diyen Ta Nea "Erdoğan aynı zamanda Türk halkının Avrupa Birliği'ne (AB) vizesiz ziyaretini sağlamaya oldukça kararlı" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal