Cumhurbaşkanı Erdoğan işbaşı eğitim programının detaylarını açıkladı: Milyonlarca işsize gelir kapısı olarak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu istihdam desteğinin ayrıntıları belli oldu. İstihdam desteği verilecek işbaşı eğitim programlarında işverenlerin, en az 5 sigortalı çalışanı olması, katılımcıların en az yüzde 70'inin 2 aydan az olmamak kaydıyla program süresinin en az 3 katı kadar süreyle istihdamını taahhüt etmesi gerekecek.

13.04.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-16:56) Cumhurbaşkanı Erdoğan işbaşı eğitim programının detaylarını açıkladı: Milyonlarca işsize gelir kapısı olarak!

Başkan Erdoğan, dün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından bir açıklama yaptı ve işbaşı eğitim programı çerçevesinde mevcut çalışanlarının üzerine ilave istihdam sözü veren firmaların işe başlatacakları her işçinin 3 veya 6 ay süresince tüm ücretleriyle sosyal destek primlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının karşılayacağını, bu sayede işe giren her bireye 1 veya 2 senelik istihdam garantisi oluşturulacağını açıkladı.


İŞKUR’dan alınan bilgiler doğrultusunda, işbaşı eğitim programı, İŞKUR'a kayıtlı olan işsiz vatandaşların mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için yapılıyor

İşbaşı eğitim programları için işveren ve katılımcılarda aranan şartlar

İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen vatandaşlarda,

İŞKUR'da kayıtlı işsiz olarak yer almak, 

15 yaşını tamamlamış olmak, 

İşverenin birinci veya ikinci derece yakını ya da eşi olmamak, 

Emekli olmamak, 

Programa başladığı zamandan önceki 1 yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan iş yerlerinde sigortalı olarak bulunmamak, 

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak şartlarının bulunması gerekiyor.

İşbaşı eğitim programında işverenlerden de beklenen bazı şartlar var. Bunlar:

En az 5 sigortalı çalışan çalıştırıyor olmak, 

İŞKUR'da kayıtlı olarak bulunmak, 

Katılımcıların en az yüzde 70'inin 60 günden daha az olmamak kaydıyla program süresinin en az 3 katı kadar süreyle istihdamına söz vermek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işbaşı eğitim programının detaylarını açıkladı: Milyonlarca işsize gelir kapısı olarak!

Programın düzenleneceği süreler

İşbaşı eğitim programlarının süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki iş yerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay olarak, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay şeklinde açıklandı.

Söz konusu programlar, günde en az 5 saat, en çok da 8 saat olmak üzere, haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde uygulanabilecek.

İşbaşı eğitim programlarında karşılanacak giderler

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlardan iş arayanlara somut olarak katıldıkları gün üzerinden günlük 163 lira 59 kuruş, öğrencilere 122 lira 68 kuruş ve işsizlik ödeneğinden faydalananlara ise 81 lira 80 kuruş ödenecek.

Gerekli şartları bulunduran vatandaşlar, işbaşı eğitim programlarına 81 ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl müdürlükleri ile hizmet merkezlerinden ve İŞKUR e-Şube üzerinden başvurabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal