Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk Milli Otomobil 2022'nin Sonunda Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi üretimi ilk yerli otomobilin 2022 yılında banttan ineceğini belirtti.

16.03.2021-15:11 - (Son Güncelleme: 16.03.2021-15:11) Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk Milli Otomobil 2022'nin Sonunda Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Ford Otosan Vizyon Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üretim ve istihdama dair olumlu mesajlar verdi.

Yatırımlara kucak açan güçlü Türkiye'nin Ford Otosan'ın ihracatının yüzde 25'ini gerçekleştirdiğini belirterek 12 bin 500 kişiye istihdam sağladığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli otomobilin piyasaya sürüleceği süreçle ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye'yi dünyanın en önemli batarya üreticilerinden biri haline getirme hedefini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin otomobili projesi tüm hızı ile devam ediyor. İlk üretim araçlarını 2022 sonunda banttan indirmeyi planlıyoruz. Dünyada ilk 5, Avrupa' da lider olmayı hedefliyoruz. Türkiye'yi dünyanın önemli batarya üreticilerinden biri haline getirmekte kararlıyız. Yerli ve yabancı bilim insanlarını ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal