Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın Türkiye'ye Katılışının 82'nci Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın anavatan Türkiye'ye katılmasının 82'nci yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

24.07.2021-10:21 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-10:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın Türkiye'ye Katılışının 82'nci Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın anavatan Türkiye'ye katılışının 82'nci yıl dönümü doğrultusunda bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan yayınladığı mesajında Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının milli birlik ve bütünlüğümüze güç kattığını dile getirerek ‘Yüzyıllarca kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan kardeşlik ve hoşgörü merkezi Hatay'ın anavatan Türkiye ile bütünleşme kararı, milli birlik ve bütünlüğümüze güç katmıştır’ açıklamalarında bulundu. 

BU MİLLİ DAVA UĞRUNA ÇABA HARCAYAN HERKESİ RAHMETLE YAD EDİYORUM

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte nasılsak gelecekte de o şekilde azimli olacağımızı vurgulayarak ‘Dönemin Hatay Millet Meclisi'nin kendi iradesiyle aldığı bu karar, ülkemize olan güvenin bir göstergesi olmuş, uluslararası camiada ülkemizin barışçı ve hukuka saygılı kimliğini bir kez daha öne çıkarmıştır. Ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek, geçmişte olduğu gibi bugün de geleceğe aynı azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Bu düşüncelerle Hatay'ın anavatan Türkiye'ye katılışının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal