Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin İbadete Açılmasının Üzerinden Tam Bir Sene Geçti

Önceki sene tarihler 24 Temmuz 2021’i gösterdiğinde Ayasofya-i Kebir Cami-i ibadete açıldı. Cuma namazı kılınması ile ibadete açılan camide Müslümanlar sabah namazını eda etti.

24.07.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-19:35)

24 Temmuz 2021 tarihinde ibadete açılan ve milyonlarca Müslümanın içinde sevinç oluşturan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasının ardından tam bir sene geçti. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra ilk cuma namazını kıldığı ‘fethin sembolü’ Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılması Müslümanlarda bayram havası ilan edildi. Önceki sene 24 Temmuz'da kılınan cuma namazı ile tekrar ibadete açılan camide Müslümanlar sabah namazını kıldı. 


NAMAZ KILARKEN KORONAVİRÜSLE MÜCADELEYE UYULDU 

Birçok ülkelerden Müslümanların akın akın görmeye ve namaz kılmaya geldiği Ayasofya-i Kebir Cami-i’ne namaz vaktinden önce gelenler, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek camide vakit geçirmek istedi. Bununla beraber Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı namaz öncesi cemaat, koronavirüsle mücadele doğrultusunda alınan önlemlere uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kıldı. 

CAMİLERİMİZ CEMAATSİZ, GENÇSİZ, ÇOCUKSUZ KALMASIN 

Diyanet Başkanı Erbaş, kılınan namazın ardından cemaate karşı konuşmasında camilerin çocuklarsız olmaması talebine vurgu yaparak, ‘Çocuk sesleriyle Ayasofya'da namaz kılmamız çok güzel oluyor. İyi oluyor. Her vakit çocuk sesleri olsun inşallah. Komşularınıza söyleyin, anlatın. Camilerimiz cemaatsiz, gençsiz, çocuksuz kalmasın’ ifadelerini kullandı. 


'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN AÇTIRDIĞI AYASOFYA'DAN ARIYORUM’ 

Diğer yandan Almanya'dan memleketi olan Konya'ya gittiği esnada Ayasofya-i Kebir Cami-i’sine namaz kılmak için uğrayan Mehmet Eken bu durumun İslam alemi için ayrı bir mutluluk olduğuna vurgu yaparak ve yabancı turistlerin övgü dolu konuşmalarına denk geldiğini dile getirerek ‘Özellikle burayı ziyaret için eşimle geldim. Nasip oldu bizlere de. Bir yıl önce açıldı, uzun zamandır beklediğimiz bir şeydi. Ali Erbaş Hocamızın da sabah namazını kıldırması ayrı bir mutluluk oldu. Allah inşallah şuurlu cemaatin sayısını artırsın. Bu, bizim ve İslam alemi için ayrı bir mutluluk. Bazı yabancıların konuşmalarına kulak misafiri olduk. 'Recep Tayyip Erdoğan'ın açtırdığı Ayasofya'dan arıyorum.' diyorlardı. Bunlar Cumhurbaşkanımızın reklamı değil, İslam alemine verilen bir mesajdır’ şeklinde konuştu. 

‘AÇANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN’ 

Bununla beraber Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde sabah namazını eda eden Yusuf Vatandaş da şükürlerini dile getirerek ‘Camide yıl dönümü dolayısıyla sabah namazını kıldık. Allah bizlere bugünleri gösterdi. Açanlardan Allah razı olsun. Tüm ümmetin de geçmiş Kurban Bayramı mübarek olsun’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal