Cumhurbaşkanı Erdoğan harekete geçti: üniversiteler ile ilgili yeni karar

Son yıllarda çokça açılan üniversiteler ve bölümler dikkat çekmeye başladı. Buna yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan harekete geçti. Fırat Üniversitesi’ndeki bölüm ve diğer üniversitelerde yeni kararlar alındı.

24.01.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-18:01)

Cumhurbaşkanı Kararının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı. Bazı fakülteler kapatılırken, bazıları ise açıldı. Alınan son karara göre, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adının değiştirilmesine ilişkin alınan karar onaylandı.

Hangi üniversiteler kapatıldı

Hangi üniversitelerde değişiklik oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilme kararı alındı. Değişiklik yapılan diğer üniversiteler ve bölümler hakkında şu şekilde gelişmeler yaşandı; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Harran Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi kuruldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Aydın İktisat Fakültesi ile Harran Üniversitesine bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ise kapatıldı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal