Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Zirvesi'nde Biden'le Görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'nın Brindisi Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş ve Roma ile Vatikan büyükelçilik yetkilileri tarafından karşılandı. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte İtalya'ya gelişi, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gerçekleşti.

14.06.2024-17:30 - (Son Güncelleme: 14.06.2024-17:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Zirvesi'nde Biden'le Görüştü!

Afrika ve Akdeniz, Yapay Zeka ve Enerji konularını içeren yüksek düzeyli oturuma katılan Erdoğan, ayrıca diğer liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

G7 Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de önemli konular üzerine görüş alışverişinde bulundu. Erdoğan'ın zirve sürecindeki temasları, Türkiye'nin bölgesel ve küresel konulardaki rolünü vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Ortak çıkarların önemi

İtalya'da gerçekleşen bu uluslararası zirve, kültürel etkinlikler ve gayriresmi akşam yemeği ile de renklendi. Erdoğan'ın katılımıyla birlikte Türkiye'nin G7 ülkeleriyle ilişkilerinin ve ortak çıkarların önemine dikkat çekildi. Zirve sürecinde alınan kararlar ve yapılan görüşmeler, küresel siyaset ve ekonomi açısından büyük önem taşıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal