Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için devrede: Çifte ikramiye hazırlıkları başladı

Emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye ödemeleri geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Ancak emekli çiftçiler, kapsam dışı kaldıkları için hükümete yeni düzenleme çağrısında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu hakkında gerekli talimatları verdi ve çalışmalar başlatıldı. İşte detaylar…

17.11.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 17.11.2023-17:19)

Milyonlarca emekli, 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi ile bir nebze de olsa rahatlamıştı. Ancak çalışan emekliler ve emekli çiftçiler düzenleme kapsamında yer almamıştı.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler ise bu duruma isyan ederek hükümete yeni bir düzenleme çağrısında bulundu. 

Çiftçi emeklilerden hükümete çağrı

Haber7’nin yer verdiğine göre; yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı. Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutup "Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli İkramiyesi Yeni Düzenleme

Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz" dediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi

AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Erdoğan'a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirdi.

Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden yararlanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına ilişkin beklentilerini Erdoğan'a iletmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal