Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Açılış Töreni'nde Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılış töreninde, "Kütüphanemiz, 4 milyon basılı esere kavuşmuştur. Bu kitap seferberliğini daha da genişletecek, 5 milyonu da aşan bir hacme kavuşacağız. " diye konuştu.

20.02.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-16:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in de katılımıyla, 4 milyon eser kapasiteli Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılış töreninde günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamalarının satır başlıkları şöyledir:

HEDEF 5 MİLYON KİTAP

"Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile Külliyemizi tamama erdirmiş oluyoruz. Kütüphanemiz, 4 milyon basılı esere kavuşmuştur. Bu kitap seferberliğini daha da genişletecek, 5 milyonu da aşan bir hacme kavuşacağız.

BAĞIŞ DAVETİ

Nadide eserlerden oluşan kütüphanesi bulunan tüm ilim, fikir ve sanat erbabımızı, Millet Kütüphanesi'ne bağışta bulunmaya davet ediyorum. Kitap dilencisi olarak diyorsanız ben bunu kabul ederim.

"BENZERİ İSTANBUL'DA İNŞA EDİLİYOR"

Bu kütüphane ile tarihe uzanan köprüler kuruyor, coğrafyalar arasında kavşaklar inşa ediyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz, araştırmacılarımız, milyonlarca kitabın bulunduğu rafların arasında dolaşsın. Umarım gençlerimiz burada hakiki dost olan kitaplarla bağlarını güçlendirecekler.

Benzerini İstanbul'da da inşa ediyoruz. Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal