Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur’da: “Özel milletten özür dilesin!”

Başkan Erdoğan, AK Parti'nin Burdur mitinginde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe ile ilgili sözlerine sert bir tepki göstererek, "Özgür efendi darbe şakşakçılığını bıraksın. Önce partisindeki para sayma skandalını temizlesin, sonra bu millete özür dilesin" dedi.

20.03.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-17:25) Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur’da: “Özel milletten özür dilesin!”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Burdur mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'darbe' sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Darbe şakşakçılığını bıraksın görevini yapsın. Devrik başkanları darbecilerin tanklarının arasından kaçmıştı." dedi. Ayrıca, CHP'deki para sayma görüntülerine de değinen Erdoğan, "Hiç kimse şüphe bulutlarını giderecek mantıklı cümle kurmuyor. Çantalar dolusu para kimden alındı? Bu paralar belgeleriyle şeffaf şekilde açıklanmak zorunda." ifadelerini kullandı.


Başkan Erdoğan'ın konuşması paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur mitinginde şu sözlere yer verdi:

“Burdur'a kalbimizi verdik. Sordum, meydanda ne kadar kardeşimiz var, dediler ki, 40 bin. Maşallah bu ne coşku, bu ne aşk? Coşkunuz sandıklara dolsun. 14-28 Mayıs seçimlerinde Burdur, Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52.6, Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 56 oy oranı ile destek verdi. Şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yeni bir sınav daha var. 31 Mart'ta yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Seçimlere 10 gün kaldı. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Bu sefer yerelde kimler ve hangi zihniyet tarafından idare edileceğinizin tercihini yapacaksınız. İnanıyorum ki 31 Mart'ta Burdur eser ve hizmet siyasetinden yana tavır alacak. Hazır mıyız?

Avrupa'nın birçok ülkesinde endişe hakim. Yarın krizin nerede patlak vereceğini kimse bilmiyor. Tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda bir kez daha görüyoruz. Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız, zorluklarımız var. Bölgemizdeki çatışmalardan bizler de etkileniyoruz. Avrupa ve Amerika dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvesine çıkan enflasyon herkes gibi bizi de zorluyor. Biz depremlerin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ediyoruz. Depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ekonomimizde oluşturduğu baskı devam ediyor. Ülke ve millet olarak büyük bir imtihanla sınandığımız bir gerçektir. Deprem bölgesini ayağa kaldırmadan hiçbirimizin gönlü rahat olmaz. Evi yıkılan, düzeni bozulan kardeşlerimize sırtımızı dönemeyiz. Depremzedelerimizi yeni yuvalarına süratle kavuşturmamız gerekiyor. Dün 30 bin 723 deprem konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Böylece 76 binden fazla kardeşimizi yeni yuvaları ile buluşturduk. Bu rakamı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız. Depremin vurduğu illerimizi tekrar inşa etmemiz şart. Bizim de devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir.”

Emeklilerin sesi her zaman duyulacak

“Deprem bölgemize yoğunlaşırken diğer şehirlerimizi ve buralardaki vatandaşlarımızı asla ihmal etmiyoruz. Hayat pahalılığının sıkıntılarının farkındayız. Emeklilerimizden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Gerek 5 bin liralık ödeme ile gerekse yüzde 50'yi bulan maaş ve ikramiye artışları ile emeklilerimizin yükünü hafifletmeye çalıştık. 300 milyar lira ek ödeme kaynağı kullandık. Bayram ikramiyelerini nisanın ilk haftası yatırıyoruz. Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız. Asıl amacımız kalıcı refah artışı. Enflasyonu tek haneye düşürmemiz gerekiyor. Daha önce nasıl yaptıysak inşallah yine başaracağız. Sizlerden biraz daha sabır ve dayanışma bekliyorum.”


Bay bay Kemal!

“Deste deste para kulelerini eminim sizler de izlediniz. Ortada nereye gittiği belli olmayan milyonlarca lira ve döviz var. Her televizyona çıkan farklı bir açıklama yapıyor. Acemi genel başkan dahil yöneticilerin hepsi ayrı telden çalıyor. Hiç kimse mantıklı bir cümle kuramıyor. Tüm bu tartışmalar sürerken meşhur hesap uzmanının ortalıkta esamesi yok. Kim olduğunu biliyorsunuz. Ankara'da bir apartman dairesinde vaktini geçiriyor. Ben bay bay Kemal demiştim. Dediğim çıktı mı? Hiç kimse böyle bir skandalı 3 maymunu oynayarak geçiştiremez. Bu paraların kimden alındığı, nereye harcandığı şeffaf şekilde açıklanmak zorundadır. CHP'nin DEM'den transfer adaylarından biri akla ziyan sözler ediyor. Bir başka adayları ile ilgili şantaj dahil her türlü iddia ortada kol geziyor.”

Özgür Özel’e sert sözler!

“Özgür efendi ise garip 'darbe' açıklamaları yapıyor. CHP Genel Başkanları'nın telefon merakı ona da sirayet etmiş. Gençler yapıyor diye sevinecekmiş. Bunların devrik genel başkanları da darbecilerin tanklarının arasından kaçmış kahvesini Bakırköy Belediyesi'nde yudumlayarak işin sonucunu beklemişti. Özgür efendi önce CHP'li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin. Yanına İBB Başkanı'nı da alsın, Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal