Emeklilere ücretsiz verilecek hizmetler belli oldu! 81 ilin 81’inde de geçerli olacak

Emeklilerin yüzünü güldürecek yeni bir haber daha duyuruldu. Emekli olan ya da emekli olacak olan vatandaşlara o hizmetler 81 ilde ücretsiz verilecek.

20.03.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-16:59) Emeklilere ücretsiz verilecek hizmetler belli oldu! 81 ilin 81’inde de geçerli olacak

Emekli vatandaşlara yönelik yeni gelişmeler gün ve gün duyulmaya devam ediliyor. Ocak ayında en düşük emekli ücretinin 10.000 TL olduğu açıklanmıştı. Peşine ise yine yeni bir açıklama gelerek emekli bayram ikramiyeleri %50 oranında zam yapıldığı açıklandı. Böylelikle emekli vatandaşlar Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacak oldukları bayram promosyonlarını 2.000 TL yerine 3.000 TL şeklinde zamlı şekilde alacak. Artan enflasyon oranları sebebiyle gün geçtikçe eriyen emekli maaşlarına hükümetten ise yeni destekler sunularak vatandaşların cepleri rahatlatmaya çalışılıyor. Bu sefer duyurulan haberle beraber emeklilere 81 ilde ücretsiz şekilde sunulacak hizmetler listesi duyuruldu. Bu hizmetlerden emekli vatandaşlar hiçbir ödeme yapmayarak ücretsiz faydalanabilecek. 

Nisan ayında Melis’e sunulacak! 81 ilde geçerli olacak

Emekli maaş ve promosyon zamlarının yanı sıra; farklı hizmetlerde de gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. AK Parti Grup Başkan Vekili olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli vatandaşlara Nisan ayında yeni bir düzenlemenin daha getirileceğini paylaştı. Nisan ayında meclise taşınacak yeni düzenlemeyle birlikte belirli hizmetler tamamen ücretsiz şekilde sunulacak. Bu ücretsiz sunulan hizmetlerden emekliler 81 ilde de faydalanabilecek .7 başlıkta incelenecek olan düzenlemeler; fatura desteği, maaş düzenlemesi, tatil desteği, ulaşım desteği gibi konular ile Meclis’e sunularak ele alınacak.

Emeklilere ücretsiz verilecek hizmetler belli oldu! 81 ilin 81’inde de geçerli olacak

Banka hizmetlerinde emeklilere ayrıcalık tanınacak

Nisan ayı içerisinde Meclis’e sunulacak 7 başlıktan önemli bir detay açığa çıktı. Aktarılan bilgiler kapsamında bankalarda yapılacak olan belirli hizmetlerde emekli vatandaşlara ayrıcalık tanınacak. Düzenlemelerle birlikte bankalarla yeni bir protokol yapılacak ve böylelikle özel ve kamu bankaları nezdinde alınacak olan hizmetler ücretsiz şekilde sunulacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal