Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir’de: 10 Kasım resmi törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda edişinin 84. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene katıldı.

10.11.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 10.11.2022-17:14)

Tüm Türkiye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda edişinin 84. yıldönümünü hüzün ve saygıyla andı. 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’de bulunan özel defteri imzaladı. 

Erdoğan Anıtkabir defterini imzaladı

Anıtkabir’de bulunan özel defteri imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Erdoğan Anıtkabir

Saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü için bir anma mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye 10’u andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84'ncü yılında saygıyla anıldı. Ülke genelinde saat 09.05'te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Ankara’nın en işlek noktalarında saat tam 09.05’te hayat tam anlamıyla durdu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti.

10 Kasım saygı duruşu

Saygı duruşu sırasında duygulanan vatandaşlar olurken, siren sesleri tam 2 dakika boyunca susmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal