Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları bugün açıklıyor: İstanbul ve 27 il için süreç başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerdeki 28 belediye başkanı adayını bugün açıklayacak. İşte detaylar…

07.01.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 07.01.2024-16:09) Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları bugün açıklıyor: İstanbul ve 27 il için süreç başlıyor

AK Parti’nin belediye başkan adaylarının 28’i bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak törenle duyurulacak. Adaylar arasında en çok İstanbul adayının kim olacağı merak ediliyor.

İstanbul ve 27 il için süreç başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsen açıklayacağı 28 belediye başkanı adayı bugün belli olacak. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törende İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun rakibi de belli olacak. 

15 Ocak’ta diğer adaylar açıklanacak

Bugün açıklanacak 28 adayın dışındaki tüm adaylar 15 Ocak’ta Ankara düzenlenecek olan törenle yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. İlçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak'tan sonra belli olacak. AK Parti tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi.

AK Parti Aday

AK Parti İstanbul adayı kim olacak?

AK Parti’nin İstanbul’da aday göstereceği ismin eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şimdinin AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olması bekleniyor.

Adaylarının belli olacağı 12 büyükşehir ve 16 il şu şekilde:

İstanbul

Muğla

Kocaeli

Erzurum

Eskişehir

Balıkesir

Bursa

Aydın

Samsun

Mardin

Denizli

Ordu

Büyükşehirler dışındaki 16 il

Artvin

Bayburt

Giresun

Elazığ

Edirne

Düzce

Bitlis

Bingöl

Çanakkale

Çankırı

Kastamonu

Rize

Sinop

Tokat

Yalova

Isparta

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal