Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Buna Gücümüz Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'daki zirvede önemli açıklamalar yaptı. İdlib konusunda konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin 3.5 milyon Suriyeliye daha ev sahipliği yapacak gücü yok" dedi.

07.09.2018-16:36 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-16:28) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Buna Gücümüz Yok

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tahran'da İdlib sorununu çözüme kavuşturmak için bir zirve yaptı.

ATEŞKES ÇAĞRISI

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan çok kritik mesajlar verdi. Bir an önce ateşkesin tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, İdlib'de büyük bir savaş çıkması halinde Türkiye'ye yönelecek göç dalgasına dikkat çekti.

Erdoğan, "3.5 milyon Suriyeliye daha ev sahipliği yapacak kuvvetimiz yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sayın Ruhani'ye ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Zirveden çıkacak kararlar bütün dünya tarafından dikkatle izleniyor.

"HEDEFİMİZ SAHADA ŞİDDETİN DURDURULMASI"

Askeri müşterekten Suriye'nin toprak bütünlüğünün tesis edilmesi için sahada şiddetin durdurulması amacımız. Aynı anlayışla Cerablus, Afrin, El Bab gibi yerlerde terörü bitirdik. Huzur ve birliği tesis ederek mültecilerin evlerine gitmelerine uğraştık. Askerimizin canı pahasına teröristleri bitirdik.

"GERİ SADECE İDLİB KALDI"

Bugün, tansiyonu düşürme bölgelerinden geriye yalnızca İdlib kaldı. Türkiye olarak şehitler verdiğimiz, ciddi çaba harcadığımız çok önemli bir yere geldiğimizi düşünüyoruz. Suriye'nin geleceği için değil, bizim milli emniyetimiz için kritik öneme sahiptir.

"KENDİ HALKINA YÖNELİK KATLİAMLARI ESAD YÖNETİMİNİN RIZASINA BIRAKAMAYIZ"

Bölgede açtığımız 12 gözlem noktasının manasından biri de can emniyeti vermiş olmasıdır. Kendi halkına dönük katliamları Esad idaresinin eline bırakmayı göze alamayız. Süreç çok kritik bir noktaya geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal