Tarihi Zirveye Erdoğan Damgası! İstediğini Yaptırdı

Tahran'da yapılan tarihi zirve sonuçlandı. Zirvede Rusya lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarı ardından silah bırakma çağrısı yaptı.

07.09.2018-16:00 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-15:52) Tarihi Zirveye Erdoğan Damgası! İstediğini Yaptırdı

İran'ın başkenti Tahran'daki tarihi Suriye görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla bütün taraflara ateşkes çağrısı yaptı. Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"SURİYE'DE ÇÖZÜM İÇİN SOMUT ADIMLARI ELE ALDIK"

"Suriye'de çözüm için somut hamleleri konuştuk. Rusya, Türkiye ve İran terörizmle mücadelede uğraşlarını sürdürecek. Bu amaçlara ulaşmak için Astana formatının olanaklarını kullanacağız. Bu format çok yapıcı ve verimli bir format olarak öne çıkıyor. Uzman seviyesinde görüşmeler gerçekleştireceğiz."

"ERDOĞAN'IN CESUR TEKLİFİYLE SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPTIK"

"Rusya Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Suriye'nin güneyi ve batısı terörizmden arındırıldı. Biz İdlib'de durumun istikrara kavuşması için hamleleri ele aldık. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı'nın cesur teklifiyle bütün taraflara silah bırakma çağrısı gerçekleştirdik. Fakat teröristleri korumak ve sivillere zarar vermek onaylanamaz. Bizim elimizde kesin ve açık kayıt var. Muhalif gruplar provokasyon yapma amacındalar. Terörle mücadeleye silahlı muhalifler de dahil olmaya başlıyor. Bu yaklaşım siyasi çözüm sürecine de büyük katkı veriyor."

"Soçi'de gerçekleştirilen Ulusal Diyalog Kongresi'nin neticelerini faaliyete geçirilmesini konuştuk. Anayasa komitesi Suriye'nin ilerleyen senelerde siyasi yapılanmasını tespit edecek. Rusya Federasyonu, Suriye'nin tekrar inşa edilmesi için uğraş gösteriyor."

"Suriye'nin tekrar inşa edilmesi için uluslararası program kurmamız gerek. Türk ve İranlı mevkidaşlarıma yapıcı tutumları için teşekkür ediyorum."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal