Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücret seviyesinde burs ödenecek

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuğu olan ailelere burs verileceği müjdesini vermişti. Erdoğan’ın müjdelediği burs müjdesinin detayları belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre, üniversite eğitimi gören çocuklara sahip olan ailelere 5.500 TL burs verilecek.

06.01.2023-11:02 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-11:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Asgari ücret seviyesinde burs ödenecek

Ekonomik olarak enflasyonun altında ezilen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuğu olan ailelere burs verileceği müjdesini vermişti. Erdoğan’ın açıkladığı burs müjdesi Resmi Gazete’de yayımlanırken, karara göre üniversite eğitimi gören çocuklara sahip olan ailelere 5.500 TL burs verilecek.

Öğrencilere asgari ücret kadar burs verilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, çocuğu ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilerin ailelerine 3.300 TL, çocukları üniversitede okuyan ailelere ise 5.500 TL devlet desteği sağlanacak. Söz konusu destekler devlet kurumlarında okuyan öğrenciler için geçerli olacak. 

Çocuklu Ailelere Burs

Kimler yararlanacak?

Devlet desteğinden öncelikle devlet yardımı alan 4.4 milyon aile yararlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklama ise şöyle;

- Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına sınıflarında derece yapmaları durumunda asgari ücretin yüzde 60 kadar yardım yapılacak.

- Yüksek öğrenim öğrencilerine ise net asgari ücret tutarında dönem arasında ödeme yapılacak.

- Aynı kapsamda 4 yıllık üniversite okuyan öğrencilere aylık 100 tl destek ödemesi yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal