Cep telefonu alacakları ilgilendiriyor: BDDK’dan önemli karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) cep telefonu satın alma planı olan kişileri ilgilendiren bir karara imza attı. BDDK’nın kararına göre, 12 bin lira ve altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay oldu. 12 bin lira üzerindeki telefonlarda ise tüketici kredisi vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

06.01.2023-10:35 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:39) Cep telefonu alacakları ilgilendiriyor: BDDK’dan önemli karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni bir karar alarak cep telefonu satın alımlarında taksit limitini artırdı. BDDK’nın kararına göre, 12 bin lira ve altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay oldu. 12 bin lira üzerindeki telefonlarda ise tüketici kredisi vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

Telefon taksitleri arttı

Milliyet’in haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taksitli cep telefonu alımlarına yeni düzenleme getirdi.

BDDK Cep Telefonu Taksit

Buna göre, "yenilenmiş ürün" niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay oldu. Öte yandan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı fiyatı 12 bin lira üzerinde olan cep telefonları için ise 3 ay olarak belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal