Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ekim’de açıklayacak: Milyonlarca vatandaş projede yer alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ekim’de açıklayacağo Vizyon Belgesi ile önemli adımlar ve duyurular yapacak. Erdoğan’ın açıklayacağı projede milyonlarca vatandaş yer alacak.

22.09.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-15:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ekim’de açıklayacak: Milyonlarca vatandaş projede yer alacak

2023 seçimlerinin hazırlıklarına yavaş yavaş başlayan AKP’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ekim 2022 tarihinde ‘’Vizyon Belgesi’’ni açıklayacak. Belgede dar gelirliden çiftçi kadınlara, gençlerden emeklilere kadar her kesime yönelik projelerin yer alacağı kaydedilirken, gençler için vergisiz teknoloji ürünleri projesi dikkat çekti. 

Milyonlarca vatandaş projede yer alacak

Kalıcı olarak teknoloji ürünlerinden verginin kaldırılması projesiyle beraber binlerce genç, teknolojik ürünlere daha kolay erişme fırsatı yakalayacak. Çalışmadaki proje ve uygulamalar belirlenirken, sokaklarda gezen bazı AKP milletvekillerinin de görüş ve önerileri dinlenecek. 

Dar gelirliler kilit nokta olacak

Seçim kapsamında yapılacak olan Vizyon Belgesi’nin en önemli parçası dar gelirli çalışanlar olacak. Bu vatandaşların ekonomik yaşamlarını rahatlatmak için adımlar atılacak. 

Vizyon Belgesi

Yapılan ve yapılacaklar anlatılacak

Vizyon Belgesi’nde 2023 yılının Cumhuriyet'in de 100'üncü yılı olduğuna vurgu yapılacak. "100'üncü yılda, yeni yüzyılımızda Türkiye'yi bambaşka bir lige taşımak sorumluluğumuz var" söylemi kullanılacak.

Yerli otomobilde ilk seri üretimin 29 Ekim'de banttan inmesi bekleniyor. Beyannamede yerli otomobili tercih edeceklere yönelik indirimlere yer verilmesi planlanıyor.

Gençlere yönelik sürpriz projeler açıklanacak. Örneğin bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik eşya alımında gençlere yönelik vergi indirimleri gündeme gelebilecek.

Gıda güvenliğinin sağlanması, şehirlere göçün önlenmesine dönük projeler de beyannamede yer alacak. Bu kapsamda kadın çiftçilerin sosyal güvenlik primlerine yönelik devlet desteği verilmesi gündeme gelecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal