24 ile sarı ve turuncu kod uyarısı: O bölgelerde sağanak yağış başladı! 22 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji, İstanbul başta olmak üzere pek çok il için sağanak yağış uyarısı yaptı. 24 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, havaların yarından itibaren ciddi şekilde düşmeye başlayacağı ifade edildi. İşte ayrıntılar...

22.09.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-15:24)

Hava durumundaki son durumu vatandaşların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 22 Eylül 2022 hava durumu raporuna göre, İstanbul başta olmak üzere pek çok il için sağanak yağış uyarısı yaptı. 24 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken, havaların yarından itibaren ciddi şekilde düşmeye başlayacağı ifade edildi.

O bölgelerde sağanak yağış başladı

Meteoroloji uzmanları, ülke  genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Antalya, Gaziantep, Kilis, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini söyledi. Ayrıca yağışların  Marmara'nın doğusu, (Sinop hariç) Karadeniz kıyıları, Karabük, Kastamonu, Sivas, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Tokat ve Kayseri'nin doğu ilçeleri, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava durumu

24 ile sarı ve turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Artvin, Bursa, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul’da hava sıcaklıkları düşüyor

İstanbul'da bugün ve yarın hava sıcaklıklarının 16 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Ankara ve İç Anadolu'da da ayaz etkili olacak. Karadeniz'in yüksek kısımlarında ise sulu kar görülebilir.

22 Eylül 2022 hava durumu

Uzmanların değerlendirmelerine göre, bugün öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Mersin'in doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusunda görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Sivas çevreleri ile Kayseri'nin kuzey ve doğu, Yozgat'ın doğu ve Tokat'ın güney ve doğu ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 4-8 derece arasında düşecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal