Belediye Başkanı duyurdu: O şehirde haftada bir gün sular kesilecek

Bölgede suların giderek azaldığını belirten Sivas Belediye Başkanı, su tasarrufu için haftada bir gün suların kesileceğini duyurdu. İşte detaylar…

21.09.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 21.09.2022-17:41) Belediye Başkanı duyurdu: O şehirde haftada bir gün sular kesilecek

Sivaslıları üzen haber Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den geldi. Sivas'ta içme suyunun azaldığını belirten Belediye Başkanı su takviyesi için başlatılan isale hattı çalışmaları tamamlana kadar, hafta bir gün su kesintisi yapılacağı belirtildi. 

Sivas’ta su kesintisi yaşanacak

Sivas’ın içme suyunu karşılayan barajda yaşanan krizi önlemek için Hafik ilçesindeki Pusat Özen Barajı'ndan su takviyesi yapılması için başlatılan çalışma devam ediyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 52 kilometre uzunluğa sahip olacak hattın 14 kilometrelik ilk etabında yaptığı incelemeler sonrasında, çalışmalar tamamlanana kadar hafta bir gün suların kesileceğini belirtti. 

Barajda yaklaşık 1 aylık su kaldı

Bir süredir Sivas’ta su sorunu yaşandığını belirten Bilgin, "Şu an Sivas'a su sağlayan 4 Eylül Barajı'mızda su bitme noktasında, yaklaşık 1 aylık su var. Bu sorun uzun zamandır gündemimizdeydi, konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmemiz üzerine hızlı bir şekilde yatırım programına alınarak projenin ihalesi gerçekleştirildi” şeklinde konuştu. 

Çalışmalar devam ediyor

Barajlar arasındaki su aktarım çalışmasının devam ettiğini belirten Bilgin, "İnşallah hızlı şekilde projenin ilk etabını bitirmeyi arzuluyoruz çünkü ciddi manada su sıkıntısıyla karşı karşıyayız. Tavra Deresi'nden aldığımız su şehrin yaklaşık 3'te 2'sinin ihtiyacını karşılıyor. Kalan kısmı da barajdan aldığımız su” dedi. 

Sivas'ta su kesintisi

Suyumuz o tarihe kadar yetmez

İçme suyu barajının yeteri kadar yağış almadığına dikkat çeken bilgin, "Biz bu noktada ilk günden itibaren Sivas'ı susuz bırakmamak adına çalışmaları hızlı şekilde hem Ankara nezdinde hem de yerelde DSİ ile koordineli şekilde yürütüyoruz. İnşallah kasım sonu gibi projenin ilk etabı tamamlanmış olacak ama suyumuz o tarihe kadar düzenli olarak yetmeyecek gibi” ifadelerini kullandı. 

Haftada 1 gün su kesintilerine başlayacağız

Su aktarımı çalışmaları tamamlana kadar haftada bir gün su kesintisine gideceklerini belirten Bilgin, "Bu nedenle önümüzdeki süreçte haftanın bir günü bölgesel olarak su kesintilerine başlayacağız. Bu çok arzu ettiğimiz bir durum değil ama kışın daha büyük sorun yaşamamak adına önümüzdeki haftadan itibaren belirli bir program dahilinde planlı şekilde su kesintileri uygulayabiliriz. Bu noktada hemşehrilerimizin anlayışını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal