Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15'ler Olayına Dair 'Diktatörler Bunu Yapar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 15’ler olayına değinerek ‘diktatörler bunu yapar’ diye konuştu.

27.04.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-12:07) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15'ler Olayına Dair  'Diktatörler Bunu Yapar'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

‘’AK Parti, MYK ve MKYK'ya kadar, il başkanlarından belediye başkanları toplantılarına kadar tüm kurumsal diyalog mekanizmalarını şeffaflıkla işleten bir partidir. Bizim siyasetimizin temelinde ortak akıl vardır, demokrasi vardır. Genel Başkan olarak konusuna göre hangi yetkili kurullarımızda değerlendireceksek konuşmadan herhangi bir karar aldığımız baki değildir.

Tüm bu yorumlamaların sonunda alınan karar ise şahsım başta olmak üzere herkes için bağlayıcıdır.’’

15’LER AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Erken seçim kararı sırasında tüm bu mekanizmaları harekete geçirdik. Siyasette hiç kimse sorumsuz değildir. Siz bakmayın bazılarının tek adamlıkla suçlamalarına bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline, partisine ve milletimize gerekçe göstermeden siyaset mühendisliği ile zorla parti değiştirenlere bakmalıdır. Sen bunları ağlatarak gönderiyorsun. Diktatörler bunu yapar’’ şeklinde konuştu.

"1.5 YIL DAHA KOLTUĞUMUZDA OTURABİLİRDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’1.5 yıl daha koltuğumuzda oturabilirdik ama dert koltuk değil. Ülkemizde huzur, refah nasıl olacak, bu. Hodri meydan mı diyorsun, işte meydan. Erken seçim demek, bu 1.5 yıldan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Bizim her fırsatta vatandaşımıza seçimleri zamanında yapma taahhüdümüz var.

Uzun süreli erken seçim havasının çok ağır maliyetleri olacağı için bu gündemi hızla kaldırmaya karar verdik. 17 Nisan'da yapılan çağrıya, 18 Nisan'da tarihi ile birlikte vererek ülkemizi bu kaostan çıkarmış olduk. 24 Haziran genel seçimlerinin Türkiye’ye ve milletimize hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Ne şekilde bu noktaya gelinmiş olursa olsun erken seçimleri milletimizle bir kez daha hasbihal etme vesilesi olarak görüyoruz. Artık 2 kongremiz var. Bir tanesi İzmir, bir tanesi de İstanbul. Bu arada, hepsiyle birlikte kadın kollarımız, gençlik kollarımız da kongrelerini aynı heyecan ile gerçekleştirdi.

Türkiye'de milli egemenliğe, millet iradesinin üstünlüğüne en çok önem veren, bu kavramlara en çok vurgu yapan parti AK Parti'dir. Milletimiz de bizim bu samimiyetimizi karşılıksız bırakmadı’’ şeklinde konuştu.

"SAKIN GÜNDEMİNİZDE BİLE TUTMAYIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Rahmetli Menderes'in uğrunda darağacında son nefesini verdiği, rahmetli Özal'ın nice saldırılara göğüs gerdiği bu davanın asıl sahibi milletimizin kendisidir. Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle siyaset yaptığını sananların durumunu milletim ibretle izliyor. Bunu sakın gündeminizde bile tutmayın, kim olursa olsun hiç önemli değil. Muhalefetin Sorosları olduğunu da unutmayın. Buradan ilan ediyorum. Yine başaramayacaksınız’’ diye konuştu.

"SENDEN DAHA İYİSİ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Ana muhalefetin başındaki zat kendine göre Cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın, senden daha iyisi yok. Sende her numara var. SSK'yı ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa sende var, rahatlıkla grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Herhalde bir tane bulacak. Bunların ne projeleri, ne vizyonları, ne renkleri var.

Senin ortaya çıkaracağın aday ne diyecek? Türkiye'yi 3.5 kat büyüttük. Benim milletim yaşadıklarını görüyor. AK Parti iktidarlarında milli gelirimizi 11 bin dolar seviyesine çıkarttık. Biz yaptığımızı konuşuyoruz. Peki, senin çıkaracağın aday neyi konuşacak? Sadece kuru kuru vaatler yapacaksın. Millet uyar, kanar diyeceksin. Benim milletim artık bu dümenlere gelmiyor. Önümüzdeki dönemde bunu 25 bin dolara kadar ulaştırmayı hedefliyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal