Cumartesi ve Pazar Sürprizi’nin yeni sunucusu Sezgi Sena Akay kimdir? Evli mi? Sezgi Sena Akay hakkında merak edilen bilgiler

Cumartesi ve Pazar Sürprizi’nin tanınan yüzü Buse İskenderoğlu’nun programdan ayrılmasının ardından yerine getirilecek isim merak konusu olmuştu. İskenderoğlu’nun ardından sevilen magazin programının sunuculuğuna Sezgi Sena Akay getirildi. Gelişmenin ardından Sezgi Sena Akar kimdir? Evli mi? Kaç yaşında? Soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Sezgi Sena Akay kimdir? İşte yanıtı…

04.06.2022-07:20 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-07:20) Cumartesi ve Pazar Sürprizi’nin yeni sunucusu Sezgi Sena Akay kimdir? Evli mi? Sezgi Sena Akay hakkında merak edilen bilgiler

Ekranların sevilen magazin programı Cumartesi ve Pazar Sürprizi’nin sunucusu Buse İskenderoğlu’nun programdan ayrılmasının ardından, programın yeni sunucusunun kim olacağı merak konusu oldu. Yaşanan değişimle birlikte program artık Sezgi Sena Akay’ın sunumuyla ekranlara gelecek. Peki, Sezgi Sena Akay kimdir?

Sezgi Sena Akay

Sezgi Sena Akay kimdir?

Sezgi Sena Akay, 31 Ekim 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra Galatasaray kulübünde voleybol oynamaya başlayan Akay, daha sonra Fenerbahçe altyapısına dahil oldu. 18 yaşına kadar voleybol oynamaya devam eden Sezgi Sena Akay, üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde tamamladı.

2012 yılında henüz 17 yaşındayken Best Model of Turkey seçildi. Ardından aynı yıl içinde Best Model of the World seçildi. Başarılarıyla Türkiye’de çok konuşuldu.

2014 yılında Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Zeytin Tepesi dizisine katıldı. Dizide canlandırdığı Nevin karakteri ile oyunculuğa adım attı. Reyting sıralamasında istediğini elde edemeyen dizi erken final yaparak ekranlara veda etti.

Sezgi Sena Akay1

2015 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan Acı Aşk isimli dizide rol aldı. Dizinin başrolünde yer alan Akay, ilk başrol deneyimini de tatmış oldu. Bu dizi de reytinglerden istediğini elde edemeyince ekranlara veda etti.

Sezgi Sena Akay 2019 yılında Emir Hasoğlu ile evlendi. Evliliğinden Ali Kerim isimli bir oğlu olan Akay’ın birlikteliği devam etmedi. Çift 2022 yılının Mart ayında yollarını ayırdı.

Şimdilerde Show TV ekranlarında yayınlanan Cumartesi ve Pazar Sürprizi isimli magazin programını sunacak olan Sezgi Sena Akay, yeniden izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Sezgi Sena Akay2

Sezgi Sena Akay’ın rol aldığı dizi ve filmler;

2014 yılında Zeytin Tepesi

2015 yılında 2016 – Acı Aşk

2017 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem

2017 – 2018 yılında Meryem

2018 yılında Hıçkırık

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal