Cuma mesajları 18 Mart 2022 Cuma anlamlı, dualı, resimli, en güzel cuma mesajları ve sözleri

İnananlar için Cuma günleri önemli ve mübarek olarak kabul edilir. Müslümanlar genellikle bu günde sevdiklerine kutlama mesajları atar. Cuma günü dolayısıyla, Cuma mesajları da araştırılmaya başladı. En güzel Cuma mesajını atmak ve Cuma gününü kutlamak isteyenler mesaj arayışı içine girdi.

18.03.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-12:45) Cuma mesajları 18 Mart 2022 Cuma anlamlı, dualı, resimli, en güzel cuma mesajları ve sözleri

Müslümanlar Cuma gününde sevdiklerine Cuma mesajı atarak mübarek kabul ettikleri bu günü kutlar ve aynı zamanda da birbirlerine hatırlatır. İnananlar attıkları Cuma mesajları ile sevdikleriyle aralarındaki bağları güçlendirerek bu özel günü de kutlamış olur. Yazılı ve görsel mesajlarla kutlanan Cuma günü için Müslümanlar, arama motorlarına ‘en güzel Cuma mesajları’ yazarak aratmaya başladı.

İşte inananların sevdiklerini mutlu etmek ve mübarek Cuma gününü kutlamak için kullanabilecekleri birkaç Cuma mesajı;

“Yerin, göğün, mülkün ve her türlü iyiliğin sahibi, Yüce Mevlam’ın ümidinizi kaybettiğinizde sizin için yazdığı kaderin, hayallerinizden daha güzel olduğunu hatırlatacağı, gönlünüzce bir gün olsun inşallah. Hayırlı cumalar.”

“Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.”

“Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. Sen de dua et ALLAH için. Cumanız mübarek olsun.”

Cuma günlerinde kısa ve öz mesajlarla bu günü kutlamak isteyenler için de kısa Cuma mesajları bulunmaktadır;

“Hakkımızda her şeyin hayırlısını ver Allah'ım. Amin! Hayırlı Cumalar.”

“Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.”

“Allah'ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak söz ve amelleri isterim. Cumanız mübarek olsun.”

"Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Hayırlı cumalar.”

“Allah'ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun.”

“Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun! Cumanız mübarek olsun.”

“Bizleri nimetlerine şükreden, takdirine rıza gösteren, belâ ve musibetlere sabreden, korktuklarından emin, umduklarına nail olan bahtiyar kullarından eyle Allah’ım! Amin. Cumanız mübarek olsun.”

cuma Mesajı

Müslümanlar sevdiklerine iyi dileklerde bulundukları mesajlar atabilecekleri gibi, hadislerle de sevdiklerinin mübarek Cuma gününü kutlayabilir.

"Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru." (Buhârî, "De’avat", 55) Hayırlı cumalar.”

"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür..." (M1976 Müslim, Cum’a, 17) Cumamız mübarek olsun!”

“Allah'ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Cumamız mübarek olsun.”

“Allah'ım gecemizi sehere; seherimizi secdeye; secdemizi de sana ulaştır. Cumanız mübarek olsun.”

“Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle.”

“Allah'ım! Aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Amin! Cumanız mübarek olsun.”

Cuma günleri Cuma namazını camide cemaatle birlikte kılmak çok hayırlıdır. Cuma namazı kılmak isteyenler Cuma Namazı nasıl kılınır? Sorusuna cevap aramaya başladı.

Cuma

Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı on rekattır. 4 rekât ilk sünnet, 2 rekât farz ve 4 rekât son sünnet olarak kılınır. Cuma namazında ilk sünnet normal öğle namazı sünneti şeklinde kılınır. Sünnet sonrası imam, minbere çıkar. Müezzin, ezan okur. Ezanın ardından imam, iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbe sonrası imam minberden iner ve cemaatin önündeki yerini alarak cemaate 2 rekat Cuma namazını kıldırır.

Cemaatin önündeki iman, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okuyarak Cuma namazını kıldırır. Farz kılındıktan sonra, son sünnet kılınır. Son sünnet de öğlen namazının ilk sünnetiyle aynı şekilde kılınır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal