Cuma hutbesi 17 Haziran 2022 Diyanet Cuma hutbesi tam metni

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu haftanın hutbesini açıkladı. Bu haftanın Cuma hutbe başlığı ' Haydi Koş Gel, Camiler Senin ile Güzel '' olarak belirlendi. Hutbenin teması ise aile olmanın önemine çekilen dikkat ve çocuklara verilecek en iyi ahlak. İşte 17 Haziran 2022 Cuma Hutbesi detayları..

16.06.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:19) Cuma hutbesi 17 Haziran 2022 Diyanet Cuma hutbesi tam metni

Diyanet tarafından her hafta Perşembe günlerinde Cuma Namazı hutbe metni Müminler ile paylaşılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yazılan hutbede, çocuklara verilecek en iyi ahlakın öneminden bahsedilmektedir. Hutbenin inşasında ise iki ayet - i kerime ( Enfal ve Tahrim Sureleri ) ve iki hadis - i şeriften ( Tirmizi ' Birr ' ile Müslim ' Siyam ' ) yararlanıldı. Peygamberimizin bizlere aktardığı ve günümüze dek gelen bu hadislerde çocuk yetiştirmenin önemi vurgulanıyor. İşte Diyanet 'in 17 Haziran 2022 Cuma Hutbe metni..

Diyanet İşleri Başkanlığı 17 Haziran Cuma Hutbesi Yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 17 Haziran 2022 Cuma Hutbesi Metni

Haydi Koş Gel, Camiler Senin ile Güzel

Muhterem Müslüman kardeşlerim! Okuduğum ayette Yüce Allah şu şekilde buyurmaktadır: ' Biliniz ki, mallarınız ile çocuklarınız bir imtihan nedenidir ve büyük mükafat da Allah 'ın katındadır. '

Okumuş olduğum bu hadiste ise sevgili Peygamberimiz ( sav ) şöyle buyururlar: ' Hiçbir anne ile baba, çocuğuna güzel terbiyeden çok daha değerli bir bağışta bulunamaz. '

Aziz Müslümanlar!

Allah 'ın bizlere emanet ettiği en değerli nimetlerden bir tanesi de çocuklarımızdır. Onlar bizim gözümüzün nuru, gönüllerimizin süruru, ailemizin neşesi ve geleceğimizin teminatlarıdır. Fani olan insanın bu dünyada bırakacağı en kıymetli ve en anlamlı eseridir çocuk.

17 Haziran 2022 Cuma Hutbesi

Kıymetli Mümin Kardeşlerim!

Peygamberimiz ( sav ) bir hadisinde şu şekilde buyurmaktadır: ' Çocuğunun senin üstünde hakkı var. ' Evet, nasıl ki bir anne ile babanın çocukları üstünde hakkı bulunuyor ise tıpkı çocuklarının da anne ile babasının üstünde hakkı vardır.

Çocuklarımızın yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarını gidermek bizlerin en hususi görevidir. Ayrıca saf ve temiz bir fıtrat ile doğan çocuklarımızı Allah 'a kulluk etme bilinci ve ibadet etme aşkı ile de büyütmek, iyi bir insan ile güzel ahlaklı bir Müslüman olarak yetiştirmek yine bizlerin temel asli sorumluluğudur.

Değerli mümin kardeşlerim!  Allah bizlere şunu buyurmaktadır: ' Ey iman edenler! Hem kendinizi hem de ailenizi cehennem ateşinden sakının. '

Öyleyse hep birlikte çocuklarımızın elinden şefkat ile tutalım. Çocuklarımızı Kur'an - ı Kerim 'in bereketli ortamı ile buluşturalım. Çocuklarımızın gönüllerine rahmet taşıyan bereketli yağmur damlaları gibi Kur 'an - ı Kerim 'in nuru yağsın.

Dünyanın en güzel varlığı olan çocuklarımız, mekanların en güzeli olan camiler ile, sözün en güzeli olan Kur 'an - ı Kerim ile, ahlakın en güzeli olan Peygamberi ahlak ile buluşsunlar. Unutmamalıyız ki bizleri hayır ile yad edecek olan, ağzı dualı ve Kur 'an - ı Kerim 'li, besmeleyi dilinden eksik etmeyen, özü ve sözü bir olan, güzel ahlaklı, kalbi sevgi dolu evlatlar yetiştirmek bizlerin dünya huzuru ve aynı zamanda da ahiret azığıdır.

Sevgili Müslüman kardeşlerim!

Çocuklarımızın yüce kitabımız olan Kur 'an - ı Kerim 'i güzel Peygamber Efendimiz ( sav )'in örnek hayatını, iman ile ibadet esaslarını, dini ve ahlaki değerlerimizi öğrenecekleri yaz Kur 'an kurslarımız ise 27 Haziran Pazartesi günü itibari ile başlayacaktır. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren çocuklarınızın kayıt işlemlerini yaptırabilirsiniz.

' Haydi Koş Gel, Camiler Senin ile Güzel ' şiarı ile camilerimiz, göz aydınlığımız olan çocuklarımız ile daha da şenlenecektir. Çocuklarımız Kur 'an - ı Kerim 'in anlam dünyası ile tanışacak ve İslam dininin ahlak ile terbiyesini kalplerine işleyeceklerdir inşallah. Tüm anne ve babaları çocuklarımızı sevgi ile bu önemli faaliyetlerimize teşvik etmeye, hocalarımıza destek vermeye davet ediyorum.

Cuma Hutbesi

Cuma hutbesinin kaynakçası

1. Enfal Suresi 8 / 28

2. Tirmizi, Birr 33.

3. Müslim, Siyam 183.

4. Tahrim 66 / 6.

Bu hafta Cuma gününe özel olarak yayınlanacak olan hutbede 9. cüzden başlayan Enfal Suresi, 28. cüzde yer alan Tahrim Suresi, ünlü hadis alimlerinden olan Tirmizi ile Tahrim 'in aktardığı Hadis - i Şeriflerden yararlanılmıştır.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal