Covid-19'un Yakın Gelecekte Olası Ekonomik Ve Sosyal Etkileri Nelerdir?

Coronavirüs salgını ortaya çıktığı anda bir çok olumsuz etki yarattı. Peki bu etkiler yakın gelecekte ne gibi olası ekonomik ve sosyal etkileri ortaya çıkacak?

09.06.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:29) Covid-19'un Yakın Gelecekte Olası Ekonomik Ve Sosyal Etkileri Nelerdir?

Covid-19'un yakın gelecekte olası ekonomik ve sosyal etkileri nelerdir sorusu oldukça kapsamlı bir yanıt içermektedir. Bu alanda uzmanların görüşlerini ve global manada meydana gelen son gelişmeleri sizin için derledik ve bir araya getirdik. Haberimize göz atarak salgın ile alakalı tüm detaylar hakkında fikir sahibi olma imkanını yakalayabilirsiniz.

Sosyal Etkiler Nelerdir?

Covid-19'un yakın gelecekte olası ekonomik ve sosyal etkileri nelerdir; sosyal bağlar konusunda oldukça sıkı bir duruş sergileyen toplumuzda salgın ile beraber büyük değişimler meydana gelmiştir.

  • Sosyal mesafe kavramının hayatımıza girmesi ile beraber birbirimiz ile tokalaşmanın dahi büyük bir sorun ve tehdit haline geldiği biri dönem yaşadık.
  • Özellikle Akdeniz toplumu olarak adlandırılan toplumlarda dokunmanın sosyal ilişkilerin temellerinden biri olduğu görülür. Bu durum bizim toplumumuzda da aynı şekilde geçerliliğini korur.
  • Fakat salgın ile beraber bırakın sarılmayı aynı ortamda bulunduğumuz zaman dahi birbirimize zarar verme sorunu ile karşı karşıya kalacağımızın farkına vardık.
  • Sosyal normların yeniden tanımlandığı bir sürece geçiş yaptık. Uzaktan selamlaşma ya da Ramazan ayında herhangi bir şekilde bir sofra davetinin olmaması da tüm normları alt üst eden detaylar arasında bulunmaktadır.
  • Normal koşullarda Ramazan ayı dayanışma ve iletişim içerisinde geçer. Covid salgını bu süreç içerisinde büyük sorunları beraberinde getirmiştir. İnsanlar birbirlerine yemek götürmek ya da tatlı ikram etmekten dahi imtina eden bir hal almıştır.

Bu hususlara bakıldığı zaman sadece sosyal yapının değil aynı zamanda ekonomik yapının da derinden etkilendiği net bir biçimde kendini gösteriyor.

Covid-19 Salgını Hakkında Ekonomik Gelişmeler Nelerdir?

Covid-19'un yakın gelecekte olası ekonomik ve sosyal etkileri nelerdir sorusunun belki de en önemli boyutu ekonomi ile alakalıdır. Ekonomi bu salgından net şekilde etkilenmiştir. Dar gelirli olan vatandaşların bu süreçten çok daha net etkilendiği, yeni açılan küçük çağlı işletmelerin kapanmak zorunda olduğu ve yevmiye ile çalışan kişilerin devlet desteğine mecbur kaldığı bir dönem geçirdik. 1 Haziran normalleşme süreci ile beraber bu sorunların aşılacağı ve ekonomik hareketliliğin yeniden hız kazanacağı düşünülmektedir.

Bu ekonomik çıkmazın sadece ülkemiz için değil aynı zamanda tüm dünya için geçerli olduğunu siz de küçük bir araştırma yaptıktan sonra fark edeceksiniz. Ekonomik çıkmazın aşılması için en doğru nokta öz üretime geçiş ve ithalatın olabildiğince düşük tutulması şeklinde yorumlanıyor. Fakat en güçlü ekonomilerden biri olan Fransa kapsamında dahi son yılların en yüksek işsizlik rakamları görülmüştür.

Salgın Psikolojileri Nasıl Etkiledi?

Salgın sadece sosyal ve ekonomik boyut ile sınırlı kalmamıştır. Aynı zamanda psikolojik manada da büyük bir değişimi beraberinde getirmiştir. Zaten kaygı bozukluğu yaşayan kişilerin hayatları bu salgın ile daha da çekilmez bir hal almıştır. Salgının psikolojiler üzerindeki etkisi de yıkıcı olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal