Covid-19’u Yenen Doktor, İmmün Plazma Bağışı Yaptı

Yeni tip coronavirüsü yenen Dr. Burcu Ayvaz, "Evde kalmaktan daha zor bir şey varsa, o da coronavirüs olup evde kalmak" diye konuştu.

05.05.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-17:29) Covid-19’u Yenen Doktor, İmmün Plazma Bağışı Yaptı

Yeni tip coronavirüsü yenen Dr. Burcu Ayvaz, "Evde kalmaktan daha zor bir şey varsa, o da coronavirüs olup evde kalmak" diye konuştu.

Samsun'da yakalandığı yeni tip coronavirüsü atlatan Dr. Burcu Ayvaz, immün plazma bağışında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Samsun Çarşamba Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi'nde çalışırken geçici olarak İstanbul Havalimanı'na giden ve yeni tip coronavirüs bulaşan Dr. Ayvaz, 1 haftalık tedavi sonrası virüsü atlattı.

Ayvaz, diğer coronavirüs hastalarına ümit olabilmek adına Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'ne giderek immün plazma bağışladı.

1 HAFTALIK TEDAVİYLE İYİLEŞTİ

Dr. Ayvaz, gazetecilere verdiği demeçte, pandemi dönemide İstanbul Havalimanı'nda çalışırken baş, göğüs ve kas ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini kaydetti.

Uygulanan coronavirüs testinin pozitif sonuç verdiğini dile getiren Dr. Ayvaz, 1 haftalık tedavi ile iyileştiğini sözlerine ekledi.

Hastaneden taburcu olmasının ardından ev karantinasına geçtiğini kaydeden Burcu Ayvaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

"CORONAVİRÜS OLUP EVDE KALMAK ZOR"

"Hastalığı grip tarzı atlatan yüzde 80'den biriyim ama psikolojik olarak yaptığı stres, fiziksel etkisinden daha fazla. Dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Herkes hem işinden fedakarlıkta bulunuyor hem de sevdiklerini görememek gibi büyük fedakarlıklarda bulunuyor.

Evde kalmaktan daha zor bir şey varsa, o da coronavirüs olup evde kalmak. Bilinmezlik sürecine giriyorsunuz. Hem kendiniz hem de aileniz için korkuyorsunuz. Bu nedenle herkesin kendini izole etmesi gerekir. Evde kalmak çok zor ama lütfen herkes evde kalsın."

"BİR VEYA BİRKAÇ HASTANIN ŞİFA BULMASINI SAĞLAYACAĞIM"

Ayvaz, immün plazma bağışında bulunarak bir ya da birkaç hastaya umut olmanın sevincini yaşadığının altını çizerek, "İçimde gerçekten inanılmaz bir mutluluk var. Çünkü birçok doktor arkadaşım immün plazma tedavisi sonucunda hastalığın iyileşmesi açısından çok güzel yanıt aldığını söylüyor. Sadece 45 dakika geçirip bir veya birkaç hastanın şifa bulmasını sağlayacağım.

Hasta ve yakınlarının, o hastayı tedavi eden doktorların mutlu olmasını sağlıyorsunuz. Bunu kendime fırsat olarak görüyorum. Belki de bu mutluluğu bir insana yaşatma fırsatı bir daha bulamayacağım. O yüzden coronavirüse yakalanan ve iyileşen tüm kişiler lütfen immün plazma bağışında bulunsunlar" diye konuştu.

ÖRNEK DAVRANIŞ

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise coronavirüs ilgili tam bir tedavi yöntemi bulunmadığını fakat immün plazma tedavisi neticesinde hastaların sağlığına kavuşma sürecine girdiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Samsun'da koronavirüs geçirmiş kişilere ulaşıyoruz ve immün plazma bağışında bulunmaları için Türk Kızılayı ile yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda doktorumuz da hem sahada yoğun şekilde çalışırken hem de geçirdiği hastalık sonrasında diğer hastalara umut olmak için bağışta bulundu. Samsun'da bugüne kadar 18 kişi immün plazma bağışında bulundu, 30 kişi daha sırada bekliyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal