Covid-19 Türkiye Platformu Aşı Ve İlaç Geliştirme

Covid-19 Türkiye platformu aşı ve ilaç geliştirme konusunda çaba sarf edilmeye devam ediyor. İlerleyen aşamalarda nasıl gelişmelerin beklendiği ve aşı geliştirilmeye ne kadar yakın olunduğu ile alakalı tüm unsurları gözden geçirdik. Haberimize göz atarak tüm bu unsurları dikkate alabilirsiniz.

09.06.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:14) Covid-19 Türkiye Platformu Aşı Ve İlaç Geliştirme

Aşı Geliştirme Süreci Ne Noktada?

Covid-19 Türkiye platformu aşı ve ilaç geliştirme ile alakalı olarak kişilerin dikkate alması gereken hususlardan bazıları;

  • Ülkemizde aşı geliştirmek isteyen bilim gruplarının ve kurumların Sağlık Bakanlığı’na başvuru yapması istenmiştir. Bu başvurunun sonrasında gerekli olan deney koşulları ve uygun ortam devlet tarafından sağlanmıştır.
  • Kurumların araştırma yapmaya devam etmesine rağmen ne ülkemizde ne de dünyada bu alanda somut bir gelişmenin söz konusu olmadığı dile getirilmelidir.
  • Özellikle hastalığın bu derece seri bir biçimde mutasyon geçirmesi stabil bir profil üzerinden aşı geliştirme olasılığını da net bir biçimde ortadan kaldırıyor.
  • Aşı geliştirmenin yanı sıra tedavi alanında da gelişmeler devam etmektedir. Diğer ülkelere nazaran tedavi protokolünde elde edilen sonuçların çok daha olumlu seviyede olduğunun dile getirilmesi gerekir.

Bu detaylara bakıldığı zaman verimliliğin ne derece muallakta olduğunu görebilirsiniz. Özellikle aşı geliştirme süreci kadar bu sürecin ne zaman başarıya ulaşacağı ile alakalı bir belirsizliğin söz konusu olduğunun da bilinmesi gerekiyor.

Aşı Ne Zaman Piyasaya Sürülebilir?

Toplumdaki şu algının ortadan kalkması gerekiyor; aşı bulunan kadar evlerde zaman geçirilmesi lazım! Bu durumun söz konusu olmadığı ve hatta bunu yapabilecek ülke sayısının da oldukça düşük olduğunun belirtilmesi gerekir.  Öncelikli olarak aşı geliştirilmesinin yakın gelecekte tamamlanacak bir hedef olmadığının farkına varmalısınız.

Aşının oluşturulması tamamlansa dahi deneyler gerekecektir. Öncelikle hayvanlar üzerinde daha sonrasında ise kontrol insan grupları üzerinde tekrarlanacaktır. Bu noktada onay çıkarsa ve kişiler kabul ederse aşı çalışmaları tamamlanır. Tüm dünyanın kısa bir süre içerisinde aşılanması da mümkün olmayacaktır. Bu nedenle uzmanlar belirli önlemleri alarak bu virüs ile bir arada nasıl yaşanması gerektiği ile alakalı bilgi sahibi olmanız gerektiğini dile getiriyor. Temkinli olmak ve gerekli önlemleri alarak günlük hayata devam etmek en mantıklı detaylardandır.

Tedavi Süreci Ne Yönde İlerliyor?

Covid-19 Türkiye platformu aşı ve ilaç geliştirme süreci ile alakalı henüz somnut bir detay ortaya koyulmasa dahi tedavi konusunda oldukça büyük bir gelişim kaydedilmiştir. Tedavi sürecinde kişilerin elde ettikleri en önemli katkının sürenin kısalması olduğu görülüyor. Ayrıca ülkemizde en net dikkat edilen husus tedavi konusunda bir protokol hazırlanmasıdır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun tedavi süreci ile alakalı gerekli olan prosedür ve adımların aynı şekilde atılacağı belirtilmelidir. Diğer ülkelerde yoğun bakım koşullarında uygulanan tedavi planı ülkemizde durumu kötü olmayan hastalara da uygulanıyor. Bu şekilde iyileşme oranının da hızının da arttığı görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal