Covid-19 Çözüm Önerileri

Covid-19 çözüm önerileri doğrultusunda yeni incelemeler yapılmaya devam ediliyor. Aşı çalışmalarının ne durumda olduğu ve salgın hakkındaki son gelişmeleri merak ediyorsanız kesinlikle haberimize bir göz atmalısınız!

09.06.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:51) Covid-19 Çözüm Önerileri

Salgın Hakkında Son Gelişmelere Bir Göz Atın!

Covid 19 salgını ile alakalı dikkate almanız gereken en temel gelişmeler şu biçimde sıralanıyor;

  • Salgın hakkında yapılan çalışmalara bakıldığında aşı konusunda bir gelişme olmasa da tedavi alanında büyük adımlar atıldığını siz de net bir biçimde görebilirsiniz.

  • Özellikle ülkemizde salgının yoğun bakım fazında kullanılan ilaçların durumu kritikleşmemiş servis hastalarında kullanılması salgına yakalanan kişilerin kısa bir süre içerisinde iyileşmesini mümkün kılmıştır.

  • Sosyal mesafe ve maske gibi tedbirler ile beraber insanlar arasında yayılımının da hızının yavaşlayacağı tahmin ediliyor.

  • Tabi ki bu noktada kişilerin özellikle kalabalık ortamlardan ve temastan kaçınmasının en temel detaylardan bir tanesi olduğunun altı çizilmelidir.

  • Bu konuda yaşanan bir diğer gelişme de ülkelerin Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaşattığı bu olumsuz durum sebebi ile tazminat davası açmaya hazırlanmasıdır. Almanya bu konuda dosya içeriği hazırlamaya başlamıştır.

Salgının tam manası ile sonlanmamasına rağmen normal hayata dönüşün başladığı ülkeler vardır. Bu noktada normal hayata dönmek için tüm salgının bitmesini beklemenin aylar alabileceği de akılda bulundurulmalıdır. Hatta bu önlemleri hiç almayan ve sürü bağışıklığı elde edilmesi için çaba sarf eden birçok farklı ülke bulunuyor. ABD de bu tür ülkelerin başında geliyor.

Aşı Çalışmaları Ne Durumda?

Covid-19 çözüm önerileri kapsamında 4 gözle beklenen temel unsur kesinlikle aşıdır. Aşının ne zaman ortaya çıkacağı ile alakalı büyük bir merak söz konusu. Uzmanların aşının bulunmasına kadar dünyadaki hayatın eski normallere dönmeyeceğini dile getirmesi ile bu durumun vahametini daha net bir şekilde görebilirsiniz.

Aşı çalışmaları ile alakalı hem ülkemizde hem de dünyada ekipler çaba sarf etmeye devam ediyor. Fakat gen haritasının çıkarılmasından başlayarak nasıl bir sürecin işleyeceğine kadar tüm detaylar dikkate alındığı zaman bunun kısa vadede elde edilebilecek bir gelişme olmadığının da farkında olmalısınız. aşının oluşturulmasının sonrasında önce deney hayvanları daha sonrasında da hedef kitle üzerinde denenerek gerekli olan araştırma sonuçlarının ortaya konulması ve global manada da kabul görmesi gerekir.

Salgın Kapsamında Hangi Belirtiler Dikkate Alınmalı?

Covid-19 çözüm önerileri incelendiği zaman belirtileri yakından tanımanın özellikle salgının yeni boyutunun en net şekilde anlaşılmasının mümkün kılındığı görülüyor. Yeni belirtiler sizin ağır bir şekilde olmasa da hastalığı geçirdiğiniz manasına gelebilir. Bu şekilde hasta olduğunuzdan habersiz bir biçimde farklı kişilere de hastalığın bulaştırılmasına neden olmuş olma olasılığını ortadan kaldırmış olacaksınız. Salgının en yeni belirtisiz gözde kızarıklık ve yanmadır. Aynı zamanda tat ve koku kaybı da eşlik etmektedir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal