Covid-19 Belirtileri Göz

Coronavirüs belirtileri içinde göz sulanması ve kızarması yer alıyor mu? Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda yazılan haberimizi okuyabilirsiniz.

09.06.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:37) Covid-19 Belirtileri Göz

Covid19 belirtileri göz sulanması ve kızarmasını da içermeye başladı mı? Covid 19 üzerine yapılan araştırmaların artması ile beraber her geçen gün hastalığa dair bir yeni detay daha öğreniliyor. İşte tüm detaylar!

Göz Sulanmalarına Dikkat!

Covid19 belirtileri göz üzerinde etkileri ile alakalı inceleme yapıldığı zaman özellikle göz sulanmalarının da direkt olarak Covid 19 belirtileri arasında düşünülmeye başlandığı görülüyor. Sadece sulanma ile kalmayarak gözde irritasyon, kızarma ve sulanmanın biri arada ortaya çıktığı vakalar da bulunuyor. Diğer belirtiler meydana gelmeden ya da herhangi bir halsizlik ya da yorgunluk hissetmeden direkt olarak göz sulanmasının Covid 19 olduğunuza dair bir ipucu verdiğini söylemek yanlış olacaktır. Bu sadece diğer belirtilere eşlik eden ek bir uyarı olarak görülmelidir.

Hangi Belirtiler Daha Yayın Görülüyor?

Covid19 belirtileri göz sulanmasının yanı sıra şu hususlarda da kendini gösteriyor;

  • Hastalığın en temel belirtilerinin başında yüksek ateş geliyor.
  • Yüksek ateş diğer salgın hastalıklarda da görülebilir. Fakat Covid 19 kapsamında meydana gelen ateşli atağın sürekliliği ayırt edici özelliktir.
  • Yüksek ateşe eşlik eden kuru öksürük ve bu öksürüğün sürekliliği de sıkıntı meydana getirebiliyor.
  • Son zamanlarda fark edilen bir diğer özellik de tat ve koku kaybıdır. Bu rahatsızlık sizin normal hayatta kolayca aldığınız tatları tam olarak engelleyebilir.

Belirtileri iyi tanımak hastalığın daha erken seviyede fark edilmesini mümkün kılıyor. Hastalık ne derece hızlı fark edilirse elde edilecek olan tedavi verimliliğin o kadar üst seviyeye çıkacağının da altı çizilmelidir. Ayrıca belirtiler sayesinde hastalığın ilk dönemlerinde farklı kişilere de bu hastalığın bulaştırılması gibi bir sorunun net olarak ortadan kalkacağının da dile getirilmesi gerekir.

Hastalıktan Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Her kişinin sanki bu hastalığa yakalanmış gibi tedbirli olması ve diğer insanları enfekte etmekten kaçınması gerekiyor. Hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe aşina olmanız gereken hususların başında geliyor. Sadece sosyal mesafe değil aynı zamanda maske kullanımının da bu hastalığının yayılımını düşürdüğü fark ediliyor.

Hastalığın ilk ortaya çıktığı dönemlerde maskenin ne derece koruyucu olduğu ile alakalı akla sorular gelebiliyordu. Maske kullanımının yapılan bulaşma haritalarında bulaşımı engellediği yönünde araştırma sonuçları ortaya koyuldu. Ülkemizde de hem ücretsiz maske dağıtımı hem de maskelerin fiyatlarının belirli bir standarda düşürülerek erişilebilirliğin artırılması konusunda adımlar ile süreci destekledikleri fark ediliyor. Maske kullanımı konusunda yönergelere uymayı da ihmal etmemelisiniz.

Öncelikli olarak burnun üst kısmında bulunan tel kısmını iyi bir biçimde yerleştirmeniz gerekiyor. Bu şekilde maskenin koruyuculuğunu artırabilirisiniz. Maskeyi taktıktan sonra maske ile temas etmemelisiniz. Özellikle dışarıda maskenize ellediğiniz andan sonra hemen çıkararak temiz eller ile yenisini takmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde sorunuz bir biçimde hastalıklardan korunma yolunda önlem alabilirisiniz.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal