Covid-19 Belirtileri Baş Ağrısı

Coronavirüs olup olmadığınızı kendinizde anlayabilir misiniz? Virüsün etkileri arasında baş ağrısı yer alıyor mu? İşte merak edilenler...

09.06.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:33) Covid-19 Belirtileri Baş Ağrısı

Covid19 belirtileri baş ağrısı; salgın alanı genişledikçe virüsün belirtileri hakkında daha fazla bilgi alınıyor. Covid 19 salgını kapsamında baş ağrısının ayırt edici bir özellik olup olmadığını sizin için araştırdık!

Covid 19 Belirtileri Hakkında İnceleme

Covid19 belirtileri baş ağrısı direkt olarak bu hastalığın belirtilerinden biridir şeklinde bir açıklama yapmanın çok da mantıklı olmayacağının belirtilmesi gerekiyor. Baş ağrısının birçok farklı sebebi olabilir. Mevsim geçişlerinden migren ataklarına kadar birçok sebeple meydana gelebilir.

Baş ağrısı çeken kişilerin salgın sebebi ile mikrop kaptıklarını söylemenin doğru bir yaklaşım olmayacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Baş ağrısına gelinceye kadar salgının çok daha net belirtileri bulunuyor. Bu belirtilere odaklanarak daha kesin sonuçlar elde etmek mantıklı olacaktır. Belirtiler ne derece erken fark edilirse kişilerin daha net tedbirler ile farklı kişilere bulaştırma olasılığının da o kadar düşeceği dile getirilmelidir.

En Net Belirtiler Nelerdir?

Covid19 belirtileri baş ağrısı gibi silik belirtilerden ziyade daha net belirtiler üzerine yoğunlaşmak daha mantıklı olacaktır.

  • Hastalığın en net belirtileri arasında yüksek ateş başı çekiyor.
  • Yüksek ateşin uzun süreli olması ve bir türlü düşmemesi diğer hastalıklardan ayıran net özelliklerdendir.
  • Kuru öksürük de sıklıkla meydana gelen sorunlar arasında bulunur. Öksürüğün balgamsız olması ve rahatsız edici derecede ve hatta solunumu tehlikeye atacak kadar fazla olması ayırt edici boyutlar arasında bulunuyor!

Bu belirtileri fark ettiğiniz anda zaman geçmeden Covid 19 için tahsis edilen hattı armalısınız. En güvenli şekilde alınarak uygun hastane ortamına götürülmeniz ve tedavinin başlatılması için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır.

Tat ve Koku Kaybına Dikkat

En şaşırtan unsurların başında tat ve koku kaybı gelmektedir. Hastalığın ilk evrelerinde bu tür belirti tespit edilmemiştir. Her virüs gibi Covid 19 da mutasyona uğramış ve hem hastalığın seyri hem de direkt olarak belirtileri farklılık göstermiştir.

Tat ve koku kaybı diğer griplerde de hafif düzeyde meydana gelebiliyor. Fakat salgın kapsamında neredeyse tat ve koku alma imkanının 0a yaklaştığının belirtilmesi gerekiyor. Hızlı ve sorunsuz bir biçimde tat ve koku kaybını fark ettiğiniz anda yardım hattından yardım almalı ve hiç kimse ile temas etmeden hastaneye gelmelisiniz. Bu şekilde diğer kişilere bulaştırma olasılığı olmadan tedavi aşamasının başlaması mümkün kılınabiliri.

Nasıl Önlem Alınmalıdır?

Hastalık olasılığının minimum seviyeye indirilmesi için kesinlikle sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece sosyal mesafe değil aynı zamanda bu mesafenin maske kullanımı ve sürekli olarak el yıkama ile desteklenmesi gerekiri. Ancak bu şekilde çevrenizde yer alan hasta kişilerden minimum oranda etkilenme fırsatını da elde edebilirsiniz. Alınan önlemler ile beraber salgının daha kontrollü yayılması ve hastane sisteminin çökmemesi global manada ana hedeftir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal