Coronavirüsü Günlerinde Aile Bütçesi Nasıl Yönetilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsü salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda evde kalmak büyük önem taşıyor. Ancak ekonomik olarak bu süreç birçok sorunu beraberinde getirmiştir. Peki, Covid-19 salgını sürecinde aile ekonomisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Detaylar haberimizde…

13.04.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-16:45) Coronavirüsü Günlerinde Aile Bütçesi Nasıl Yönetilir

Coronavirüsü günlerinde aile ekonomisini korumak için yapılması gereken birkaç husus bulunmaktadır. Sizin için bu hususları bir araya getirdik. İşte detaylar…

GELİR-GİDER TABLOSU OLUŞTURUN

Bir gelir-gider tablosu oluşturmak, her ay yaptığınız harcamaları görmek ve bu harcamalara yön vermek için oldukça önemlidir. Aile bütçesini gelir-gider tablosuyla somut bir biçimde ortaya çıkarmak Coronavirüs salgını döneminde daha bilinçli ve doğru bir ekonomik hareket alanına sahip olmanızı sağlayacaktır.

ÖNCELİKLİ HARCAMALARIN DIŞINA ÇIKMAYIN

Bu süreçte evin ve ailenin temel ihtiyaçları birincil önem taşımaktadır. Bu nedenle kritik olan bu süreçte temel ihtiyaçlar, gıda ve fatura ödemeleri gibi temel masraflar birincil öncelik olarak görülmelidir.

MOBİL UYGULAMA KULLANIN

Mobil uygulamalar, hayatı kolaylaştıran birçok özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Mobil uygulamalar; alışveriş, ev kirası, faturalar ve diğer tüm harcamaların kaydedilmesine ve aile bütçenizin mevcut durumunun kolayca takip etme imkanı da sunmaktadır.

ALIŞVERİŞ LİSTESİ OLUŞTURUN

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste oluşturun. Alışveriş sırasında da bu listeye sadık kalın. Hazırladığınız liste yalnızca ihtiyacınız olanı almanız için size yol gösterecek, gereksiz harcamaların da engellenmesini sağlayacaktır.

FİNANSAL OKURYAZAR OLUN

Finansal okuryazar olmak, ekonomik konularda daha bilinçli bir birey olunmasına, aile bütçesi oluştururken her giderin sorgulanmasına olanak sağlar. Finansal okuryazarlık, harcama alışkanlıklarının toptan değiştirilmesi ve borçları doğru şekilde yönetebilmek için eski alışkanlıkların yerini disiplinin alması ile mümkün olur.

AZ DAHİ OLSA BİRİKİM YAPIN

Coronavirüs salgınının ilerleyen günlerde neler getireceği bilinmezliğini koruyor. Aile bütçesini oluştururken mümkün olduğunca kenara para ayırmaya çalışın. Birikim yapmak,  bu gibi kritik dönemlere hazırlıklı olunmasını ve daha kolay atlatılmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal