Coronavirüse Yakalan İtalyan Kadın Yaşadıklarını Anlattı

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, İtalya'da coronavirüs salgınına yakalan bir kadının yaşadıklarına yönelik anlattıklarını Türkçe'ye çevirdi ve sosyal medya hesabından yayınladı.

18.03.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:38)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını Avrupa'da en çok İtalya'da etkili oldu. Salgın nedeniyle İtalya'da hayat durma noktasına gelirken, salgına yakalanan 43 yaşındaki İtalyan kadın Daniela De Rosa yaşadıklarını çektiği video ile aktardı.

Bu görüntüleri paylaşan Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, kadının anlattıklarını Türkçe'ye çevirdi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştı. Göktaş'ın yaptığı çeviride, "Coronavirüs iki akciğerimi de mahvetti; korkunç bir zatürre, solunum yetmezliği. Yaşım 43. Olay öncesinde sağlığım gayet iyiydi. Aniden kendimi bu cihaza bağlanmış buldum. Ölümle, Covid-19'la cebelleştim. Ancak bugün konuşabilir hale geldim. Günlerdir solunum yetmezliğiyle boğuştum. Olayın farkında olanların sayısı oldukça az. Neden bahsettiğimizi gerçekten anlamıyorlar. Kimileri cahil. Kimileri henüz yeterince korkmuyor. Kendilerine bir şey olmayacağını sananlar da çok. Tehlikenin boyutunu anlayanlar çok az. Olabildiğince fazla insan halimi görsün istiyorum. Gözlerime, bedenime iyi bakın. Bu virüsün nasıl bir bela olduğunu anlayın." ifadeleri kullanıldı.

İtalya'da coronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 500'ün üzerine çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal