Coronavirüse Karşı İkinci Balık Tüketim Kampanyası Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde coronavirüs salgınına karşı sağlıklı beslenmek adına başlatılan balık tüketim kampanyasının ikincisi yarın Türk somonu ile sürecek.

14.04.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-16:01) Coronavirüse Karşı İkinci Balık Tüketim Kampanyası Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde coronavirüs salgınına karşı sağlıklı beslenmek adına başlatılan balık tüketim kampanyasının ikincisi yarın Türk somonu ile sürecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya bakıldığında, coronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması oldukça önemli. Bağışık sisteminin güçlülüğü için de yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Bu boyutta balık, sahip olduğu vitamin, mineral ile omega-3 benzeri besin unsurlarıyla öne çıkıyor.

Bu sebeple Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin talimatıyla balık tüketiminin artırılması için 3-4-5 Nisan'da "Evde Hayat, Sofrada Balık" sloganıyla kampanya başlatılmıştı. Çipura ile levrek balıklarının hemen hemen maliyetine satışı yapıldığı ilk kampanya, vatandaş tarafından oldukça ilgi görmüş ve iki gün daha devam etmişti.

BAKANLIKTAN FİYAT İÇİN ÖNERİ KARARI

Üretici ve vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine ikinci balık tüketim kampanyasının başlatılmasına karar verildi. İkinci kampanya, üretici birlikleri ve perakende satıcılar aracılığıyla 15-17 Nisan'da uygulanacak. Bu kampanyada, tatlı sularda yumurtadan çıkıp belirli büyüklüğe ulaşınca Karadeniz'e taşınarak ağ kafes tesislerinde deniz ortamında yetiştirilen ve 3 kilogramın üzerine çıkarak dünyada marka olma yolunda ilerleyen Türk somonunda yapılacak.

Bakanlık aracılığıyla, kampanya kapsamında içi temizlenmiş bütün somon balığının azami 31,90 TL, dilimlenmiş somon balığının da azami 39,90 TL'ye satışa sunulması doğrultusunda öneri kararı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal